Fotografija: Marko Marušić, Zlatko Salaj i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marko Marušić, Zlatko Salaj i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Izlagači prezadovoljni trgovinom i količinom ugovorenih poslova na sajmu u Gudovcu

Sudjelovao je 301 izlagač, a čak njih 30 prvi je put bilo u Gudovcu. Već sada imamo brojne upite za Proljetni sajam, rekao je Zlatko Salaj
Predstavnici osnivača Bjelovarskog sajma, župan Marko Marušić i gradonačelnik Hrebak te v.d direktora Zlatko Salaj na zajedničkoj konferenciji za medije poručili su da su organizacijom i brojkama 28. jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma više nego zadovoljni. 

- Ukupno je sudjelovao 301 izlagač, a čak njih 30 prvi je put bilo u Gudovcu. Već sada imamo brojne upite za Proljetni sajam, a posebno nas veseli što su gotovo svi izlagači prezadovoljni trgovinom i količinom ugovorenih poslova proteklog vikenda. Nadalje, vrlo brzo moramo odrediti datume idućih sajmova, bilo Pčelarskog, Proljetnog ili Jesenskog te započeti s njihovom pripremom, između ostalog kazao je Salaj.

Veliki broj testiranih

Također, osvrnuo se i na veliki broj testiranih osoba, njih čak 2900, rekavši da je organizacija punktova u subotu možda mogla biti i bolja, međutim greške su ispravljene već idući dan te se više nisu stvarale veće gužve. Što se tiče broja posjetitelja Salaj tvrdi da je kroz Gudovac u tri dana prošlo oko 20 tisuća ljudi, što je svega 20 posto manje u odnosu na 2019. godinu.

<p>Zajednička konferencija za medije/ Foto: Deni Marčinković</p>

Zajednička konferencija za medije/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo kompletnom organizacijom iskazao je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji je tom prilikom kazao da se bolju organizaciju testiranja nije moglo organizirati jer je broj posjetitelja bez covid potvrde uistinu bio velik.

Spremna i uigrana ekipa

- Čestitam direktoru i svim njegovim suradnicima na odličnoj organizaciji. Pokazalo se da je ekipa spremna, uigrana i kvalitetna. Uz sve nedaće, bilo covid situacijom ili kratkim vremenom za organizaciju, ostvariti 80 posto prodanih ulaznica u odnosu na rekordnu 2019 godinu, odličan je podatak. Osobno sam razgovarao s izlagačima, a bilo je njih koji su u dva dana prodali robu vrijednu između 500 i 700 tisuća kuna, poručio je Hrebak.

Čestitkama i zahvalama direktoru te njegovim suradnicima pridružio se i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Potpora Vlade

- Kada smo prije otprilike dva mjeseca krenuli u ovu priču, mnogi su bili skeptični, a bilo je i onih koji su navijali da sajam ne uspije. Pokazalo se da je izbor gospodina Salaja, što je bila zajednička odluka Županije i Grada, bio dobar potez. Također, zahvaljujem se i premijeru Plenkoviću na dolasku, čime je poslao jasnu poruku podrške Županiji i Gradu, ali i samom sajmu. Nadalje, dobili smo i potporu Vlade za završetak dva strateška projekta, izgradnju brze ceste te nove bjelovarske bolnice, zaključio je župan Marušić.

Spomenimo i to da je župan komentirao status v.d. direktora, rekavši da Salaj ima ugovor do kraja godine, a nakon toga raspisan će biti natječaj. Dodao je i to da će u međuvremenu zajedno s gradonačelnikom još jednom sjesti i razgovarati s aktualnim direktorom.