Fotografija: Foto: MojPortal.hr
Galerija
Foto: MojPortal.hr

Opet probijen rok za završetak radova u ulici Podborje: "Obilne kiše poremetile su planove"

Radovi u ulici Podborje prvotno su trebali biti gotovi 30. kolovoza pa je potom postavljen novi rok za završetak radova i to 30. rujna. No, danas se taj rok opet pomiče...Stanovnici koji su se nadali da će od 30. rujna do svojih domova ponovno dolaziti ulicom Podborje, koja je zbog radova na Veteranskom centru i izgradnji spojnog cjevovoda Daruvar - magistralni cjevovod Končanica, zatvorena od 12. srpnja, morat će se još malo strpjeti. 

Radovi kod križanja s Frankopanskom ulicom/Foto: MojPortal.hr
Radovi kod križanja s Frankopanskom ulicom/Foto: MojPortal.hr

Naime, rok za završetak radova pomiče se sada već drugi put, a prema prvoj najavi, trebali su biti gotovi prije mjesec dana. Kada su radovi tek bili počeli, najavljeno je da će biti sve biti završeno do 31. kolovoza. No, kako smo već navikli da se ni jedni radovi ne završavaju u dogovorenom roku, nije bilo velikog iznenađenja kada je početkom kolovoza objavljeno da se rok za završetak pomiče na 30. rujna. 

I sada se ponovno rok pomiče.

Radovi kod križanja sa Strmom ulicom / Foto: MojPortal.hr
Radovi kod križanja sa Strmom ulicom / Foto: MojPortal.hr

No, ovoga su puta izvođači radova bili nemoćni jer su obilne rujanske kiše ponovno ne samo usporile nego i na neko vrijeme potpuno zaustavile radove u ulici Podborje. Bez obzira na, ovoga puta, "prirodne" razloge, građanima koji žive u tom dijelu grada već je dosta čekanja.

Sada, kako saznajemo, nema novog roka, ali se završni radovi, kažu nam, ubrzano privode kraju. 

- Znam da su stanovnici tog dijela grada već frustrirani, ali molim ih za još malo strpljenja i razumijevanja. Vidjeli ste kakve su kiše danima padale tijekom rujna, po takvom vremenu se jednostavno nije moglo normalno raditi tako da će se rok za završetak pomaknuti za još neko kraće vrijeme, ali radovi će uskoro biti gotovi. U završnoj su fazi i građani će uskoro moći normalno koristiti ulicu Podborje - rekao nam je gradonačelnik Damir Lneniček. 

Radovi kod hotela Mladimir/Foto: MojPortal.hr
Radovi kod hotela Mladimir/Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr