Fotografija: Foto: TZ Daruvar-Papuk i Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: TZ Daruvar-Papuk i Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Subotnji Ginko sajam u Daruvaru obogatit će i gosti iznenađenja. Evo tko sve dolazi

Suzana Lipovac iz Udruge Ždralice poziva sve svoje sugrađane, ali i one kojima se Daruvar u subotu nađe na putu, da posjete Ginko sajam i uživaju u predivnoj jesenskoj manifestacijiDARUVAR – Za dva dana, u subotu, 1. listopada s početkom u 9 sati, počinje drugi po redu Ginko sajam u Daruvaru.

Događaj je to u organizaciji Udruge Ždralice Daruvar i Turističke zajednice Daruvar-Papuk kao partnera manifestacije. I ovogodišnji Ginko sajam, baš kao i prošlogodišnji, održat će se u perivoju ispred dvorca grofa Jankovića.

Foto: TZ Daruvar-Papuk
Foto: TZ Daruvar-Papuk

Kako smo već najavili OVDJE, u sklopu sajma bit će održane tri kreativne radionice, a svoje će proizvode i rukotvorine izlagati ukupno 10 izlagača.

Oslikavanje lica za najmlađe

To su Udruga Ždralice, Udruga Korak dalje, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, obrti Marpital te Pinks i Dots, Centar Rudolf Steiner, Tehnička škola Daruvar, Ekonomska i turistička škola Daruvar i Likovna grupa DA.

Još prije 10-ak dana Suzana Lipovac, predsjednica Udruge Ždralice Daruvar kazala nam je kako sve posjetitelje očekuju i gosti iznenađenja. Danas nam je otkrila koji su to gosti i koga će oni na subotnjem Ginko sajmu u subotu najviše obradovati.

- Imamo nekoliko njih, a radi se opotpuno različitim gostima. Iznenađenje koje će posebice biti atraktivno djeci jest dolazak Daruvarčanke Ane Boroš Bosanac koja će oslikavati mališanima lica. Sva djeca koja dođu na Ginko sajam dobit će, ako to žele, besplatno oslikavanje lica. Ana će sa svojom umjetnošću započeti već u prvim minutama nakon otvorenja Ginko sajma, ističe Suzana Lipovac i okriva nam tko je drugi gost.

Gljive i glazba

- Riječ je o gostima koji su više vezani uz jesen kao godišnje doba, a manje uz ginko. Oni su članovi daruvarske Udruge gljivara Kotrč. Predstavit će svoj rad, upoznati goste kako sakupljati gljive, na što sve paziti i kojih se opasnosti čuvati, pojašnjava Lipovac i okriva tko je posljednji, ali ne manje važan gost iznenađenja.

- Sve naše posjetitelje i goste razveselit će glazba. Na Ginko sajam stižu daruvarski puhači, odnosno članovi Gradskog puhačkog orkestra pod vodstvom profesora Rajkovića, kaže Lipovac i još jednom poziva sve sugrađane, ali i one kojima se Daruvar u subotu nađe na putu, da posjete Ginko sajam i uživaju u predivnoj jesenskoj manifestaciji u čiju organizaciju je uloženo puno truda i volje. Vidimo se u subotu na Ginko sajmu!