Fotografija: Ugovore je potpisalo devet studenata kojima je stipendija poduplana, zatim s tri poduzetnika i čak šest mladih obitelji kojima Općina Končanica pomaže pri rješavanju stambenog pitanja/Foto: Općina Končanica
Galerija
Ugovore je potpisalo devet studenata kojima je stipendija poduplana, zatim s tri poduzetnika i čak šest mladih obitelji kojima Općina Končanica pomaže pri rješavanju stambenog pitanja/Foto: Općina Končanica

Općina Končanica potpisala ugovore s poduzetnicima, studentima i mladim obiteljima

Ugovore je potpisalo devet studenata, tri poduzetnika i šest mladih obitelji kojima Općina Končanica pomaže pri rješavanju stambenog pitanjaKONČANICA – Zaposlenici Općine Končanica posljednje dane godine provode turbo radno. Naime, u zgradi te lokalne samouprave ovih su dana potpisani brojni ugovori, na zadovoljstvo studenata, poduzetnika, ali i mladih obitelji.

U uredu načelnika općine Končanica, Zlatka Bakunića, potpisani su tako ugovori o korištenju stipendija s novim korisnicima kao i aneksi ugovora s postojećim korisnicima stipendija.

Studentima su stipendije poduplane i sada iznose 1000 kuna/Foto: Općina Končanica
Studentima su stipendije poduplane i sada iznose 1000 kuna/Foto: Općina Končanica

-Općina Končanica trenutno isplaćuje stipendije za devet studenata s područja naše općine. Stipendija se isplaćuje mjesečno, a od akademske godine 2022./2023. Općina Končanica je povećala mjesečni iznos stipendije sa 500,00 na 1.000,00 kuna, pohvalili su se lijepom viješću iz Općine.

Pomoć poduzetnicima

Zadovoljni mogu biti i poduzetnici jer su proteklog tjedna potpisani ugovori s troje njih, sukladno Programu poticanja poduzetništva Općine Končanica u 2022. godini.

Poduzetnici mogu biti zadovoljni/Foto: Općina Končanica
Poduzetnici mogu biti zadovoljni/Foto: Općina Končanica

-Poticaj svakom poduzetniku iznosi 5.000,00 kuna. Dva poduzetnika su iskoristila poticaj za početak obavljanja registrirane djelatnosti, a jedan poduzetnik poticaj za zapošljavanje, kažu u Općini.

Možda najvažniji paket pomoći upravo je onaj vezan uz mlade obitelji. Jer kako nam je nedavno načelnik Zlatko Bakunić naglasio – njima su najvažniji upravo ljudi. Iako su i nove zgrade dobrodošle, one ništa ne znače ako na području općine nema ljudi i to prvenstveno onih mladih koji će zasnovati obitelji.

Iz tog razloga, mladim ljudima Općina želi pomoći kako bi uredili svoje životne prostore.

Ništa bez mladih obitelji

- U uredu načelnika potpisani su ugovori sa mladim obiteljima sukladno Programu mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Općine Končanica u 2022. godini. Ugovori su potpisani s ukupno šest mladih obitelji, a potpora svakoj mladoj obitelji iznosi 10.000,00 kuna, kažu u Općini.

Ugovori potpisani s mladim obiteljima/Foto: Općina Končanica
Ugovori potpisani s mladim obiteljima/Foto: Općina Končanica

Tri mlade obitelji su ostvarile pravo na Mjeru 1 „Financijska pomoć pri kupnji prve nekretnine (građevinskog zemljišta ili stambenog objekta) radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Općine“, a druge tri mlade obitelji su ostvarile pravo na Mjeru 2 „Poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u izgradnju novog stambenog objekta ili rekonstrukciju obiteljske kuće ili stana kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor“.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!