Fotografija: Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Općina Končanica od 18. prosinca kreće s podjelom božićnica, evo tko će ih sve dobiti...

Donijeli su odluku o dodijeli pet novih stipendija, uređuje se prostor u D. Brestovcu kod Vatrogasnog doma i kapelice, asfaltira stazu kroz groblje u Imsovcu, postavljaju sprave za vježbanje...Nakon što su na prošloj sjednici Općinskog vijeća Končanice vijećnici povećali prihode i rashode proračuna, sutra će se donijeti proračun Općine za 2024. godinu.

- Kako su pokazatelji ukazivali da ćemo imati porast prihoda, odlučili smo povećati i rashode, pogotovo jer imamo dosta projekata koje moramo pratiti. Tako smo na prošloj sjednici vijeća planirani proračun od 1,318.092 eura povećali na 1,398.620 eura, odnosno za 80.000 eura. Sukladno tome su doneseni i svi programi koji prate takve izmjene proračuna - rekao nam je načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić.

Stipendije

A na sjednici Općinskog vijeća koja će se održati sutra, donijet će se proračun za 2024. godinu kao i projekcije za 2025. i 2026 godinu. Proračun bi trebao iznositi 2,650.000 eura i s prihodovne i s rashodovne strane, a proračun će biti povećan zbog planiranih radova asfaltiranje ceste za Boriš kao i zbog sredstava za projekt Zaželi.

Voditeljica Vanja Podunavac, pročelnik Dalibor Tomašek, načelnik Zlatko Bakunić i koordinatorica Tea Bjelajac na konferenciji posljednjeg projekta Zaželi/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Voditeljica Vanja Podunavac, pročelnik Dalibor Tomašek, načelnik Zlatko Bakunić i koordinatorica Tea Bjelajac na konferenciji posljednjeg projekta Zaželi/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Također, Općina Končanica će stipendirati pet novih studenata, a zanimljivo je da su im u planu bile dvije stipendije, međutim broj stipendista se na kraju povećao.

- Da, planirali smo stipendirati dvoje novih stipendista, ali prijavilo nam se ukupno pet studenata i svi prijavljeni su ispunjavali uvjete za stipendiju. Zbog toga smo na Općinskom vijeću predložili da se odobri svih pet stipendija što je vijeće i prihvatilo tako da sada Općina končanica stipendira ukupno 11 studenata. Specifično je da će im se stipendije isplaćivati svih 12 mjeseci u godini,a također smo i povećali iznos stipendija koje će iznositi 150 eura mjesečno - rekao nam je Dalibor Tomašek, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Končanica.

Dalibor Tomašek, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal
Dalibor Tomašek, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Končanica/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal

Općina Končanica također je završila radove uređenja u Daruvarskom Brestovcu ispred Vatrogasnog doma i kapelice. Sredstva za te radove osigurana su preko Ministarstva regionalnog razvoja, ukupna im je vrijednost 50.000 eura, a pola iznosa platit će Općina Končanica, a drugu polovicu Ministarstvo regionalnog razvoja.

Radovi u Imsovcu

Također se asfaltira i staza kroz groblje u Imsovcu. Ti su se radovi zbog vremenskih prilika malo odužili, ali bi trebali uskoro biti gotovi, a postavit će se i sprave za vježbanje kod dječjeg igrališta.

- Oprema za sprave još nije došla, ali vjerujemo da će uskoro doći pa će i to biti završeno. Ukupna vrijednost projekta je 40.000 eura, od Ministarstva regionalnog razvoja smo dobili 25.000 eura, a razliku ćemo mi uplatiti - kaže nam načelnik Bakunić.

Općina također očekuje da će putem javnog poziva dobiti sredstva za energetsku obnovu poslovne zgrade koja se nalazi preko puta zgrade Općine.

Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

- Vrijednost radova je 80.000 eura i čekamo hoćemo li proći na javnom pozivu. Nadam se da će nam ta sredstva do kraja godine biti uplaćena, a mi ćemo svoj dio zatim uplatiti sljedeće godine - kaže načelnik Bakunić.

Također je donesena i odluka o dodjeli božićnica za umirovljenike.

Podjela u zgradi Općine

- Umirovljenici koji imaju mirovinu do 250 eura dobit će 35 eura božićnice, a oni koji imaju mirovinu od 251 do 500 eura dobit će 20 eura božićnice. Socijalni slučajevi će dobiti po 35 eura, a stariji od 65 godina koji nemaju primanja dobit će također po 35 eura božićnice - kaže načelnik Zlatko Bakunić.

Podjela božićnica organizirat će se od 18. do 22. prosinca, svakog od tih dana do 14 sati u zgradi Općine. Svi koji imaju pravo na nju sa sobom trebaju donijeti osobnu iskaznici i dokaz o visini mirovine, odnosno trebaju ponijeti odrezak od posljednje mirovine.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!