Fotografija: Općina Dežanovac dodjeljivat će i ove godine jednokratne novčane potpore redovitim i izvanrednim studentima/Foto: Facebook Općina Dežanovac
Općina Dežanovac dodjeljivat će i ove godine jednokratne novčane potpore redovitim i izvanrednim studentima/Foto: Facebook Općina Dežanovac

Općina Dežanovac osigurala 50.000 kuna za studente: "Interes je velik, prijavite se na vrijeme"

Svaki student dobiva tisuću kuna potpore, kaže nam pročelnica pročelnica Ljubica Saratlija IlinovićDEŽANOVAC - Općina Dežanovac putem raspisanog Javnog poziva dodjeljivat će i ove godine jednokratne novčane potpore redovitim i izvanrednim studentima.

Kako kažu u Općini, važno je da su studenti upisani na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij, akademiju ili stručni studij za akademsku godinu 2022./2023.

Uvjeti za prijavu

-Pravo na podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane potpore mogu ostvariti  studenti pod uvjetom da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području Općine Dežanovac, da imaju status redovnog ili izvanrednog studenta te da su prvi put upisali 1. ili neku višu godinu studija, poručuju iz Općine.

Prijave s traženim dokazima dostavljaju se u roku od 15 dana od dana objave javnog poziva, odnosno najkasnije do 22. studenog godine na adresu Općine Dežanovac, Dežanovac 288, 43 506 Dežanovac s napomenom- Potpore studentima za akademsku godinu 2022./2023.

Više na linku u prilogu OVDJE.

Upitali smo pročelnicu u Općini Ljubicu Saratliju Ilinović koja je ovo godina po redu da Općina na ovaj način pomaže studentima, te koliko je novca osigurano u opinskom proračunu.

Nitko neće biti uskraćen

- Ovo je treća godina da dijelimo jednokratne novčane potpore studentima. U prve dvije godine planirani iznos je bio oko 50 tisuća kuna, a tako će biti i ove godine. Vodili smo se pretpostavkom kako smo lani potrošili između 45 i 48 tisuća kuna. Vjerujemo da će tako biti i u ovoj godini. Ukoliko studenata bude više, naglašavam kako će svi dobiti svoju potporu, odnosno nitko neće biti uskraćen. Svaki student dobiva tisuću kuna potpore, pojašnjava pročelnica.

Naglasila je kako su ove godine nešto kasnije raspisali natječaj, a koliko je ova pomoć studentima važna potvrđuje činjenica da je nekolicina njih već zvala u Općinu i raspitivala se kada će natječaj biti raspisan.

-Sigurna sam da tim mladim ljudima puno znači ova potpora, drago nam je da je taj novac dobro utrošen, zaključuje pročelnica.