Fotografija: U 2022. godini sportske udruge dobit će 75 umjesto lanjskih 60 tisuća kuna/Foto: Facebook NK Dežanovac
Galerija
U 2022. godini sportske udruge dobit će 75 umjesto lanjskih 60 tisuća kuna/Foto: Facebook NK Dežanovac

Općina Dežanovac ove godine znatno povećala potpore udrugama

Sportske udruge će raspolagati sa 75 tisuća kuna, dok će udruge koje nemaju sjedište na području općine umjesto 40, ove godine dobiti 90 tisuća kuna, pojašnjava SaratlijaDEŽANOVAC – Općina Dežanovac raspisala je Javni natječaj za financiranje programa i projekata u 2022. godini koji je otvoren sve do 15. travnja. O pojedinostima razgovarali smo s pročelnicom u Općini, Ljubicom Saratlija.

Dugogodišnja potpora

- Imamo četiri kategorije, to su vanjske udruge, zatim udruge s područja Općine Dežanovac, sportske udruge te udruge u kulturi. U natječaju su svi detalji, obrasci koje treba ispuniti i dostaviti. Manje – više sve je poznato svima jer se ovaj program provodi duži niz godina. No, ove godine su iznosi znatno povećani, kazala je pročelnica dodavši kako je za udruge u proračunu pripremljeno ukupno 236 tisuća kuna.

U ovoj godini Općina je znatno povećala iznose za svoje udruge/Foto: Zajednica Mađara Dežanovac
U ovoj godini Općina je znatno povećala iznose za svoje udruge/Foto: Zajednica Mađara Dežanovac

- Što se tiče udruga koje djeluju u kulturi, one će dobiti 18 tisuća kuna umjesto dosadašnjih 15. Udruge građana s područja općine Dežanovac moći će dobiti 53 tisuće kuna, umjesto prijašnjih 50. Što se tiče sporta, tu je značajno povećanje pa će tako sportske udruge u 2022. godini dobiti 75 tisuća kuna umjesto 60, koliko su dobile lani.

Znatna povećanja

I naposljetku, vanjske udruge, odnosno one koje nemaju sjedište na području naše Općine, one će dobiti 90 tisuća kuna. Lani je za njih bilo osigurano 40 tisuća, pojašnjava Saratlija i ističe kako je takvih prijava zapravo najviše.

- Udruge primjerice, prijavljuju neke svoje projekte, a najčešće im budu odobreni iznosi u 100 postotnom obujmu, zaključila je Saratlija.