Fotografija: Predavanje počinje u 19 sati/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar
Predavanje počinje u 19 sati/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar

Nutricionistica Alma Bunić večeras u Bjelovaru otkriva postoji li veza između crijeva i mozga

"Na predavanju saznajte što nam govore mikroorganizmi u probavi kao i sve o mikrobiomu (mikrobioti) koja je kao otisak prsta", poručuju iz KnjižniceBJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve svoje sugrađane na predavanje nutricionistice Alme Bunić koje će održati na Studijskom odjelu Knjižnice večeras, 19. siječnja u 18.00 sati.

- Pozivamo Vas na predavanje "Postoji li veza između crijeva i mozga, crijeva i raspoloženja". Skup svih mikroorganizama u našem probavnom sustavu naziva se mikrobiota.

Makrobiota kao otisak prsta

Svatko od nas ima svoj mikrobiom (mikrobiotu) koja je kao otisak prsta, ne postoji ista. Baš ti sićušni mikroorganizmi kojih ima 1000 različitih vrsta utječu na naše stanje mozga, upale u tijelu, stanje jetre i na kraju imaju veliki utjecaj na raspoloženje.

Depresija i anksioznost, Parkinsonova bolest, alergije i općenito, stanje imunološkog sustava povezuje se s crijevnim mikrobiomom. Na predavanju saznajte što nam govore mikroorganizmi u probavi, poručuju iz Knjižnice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!