Fotografija: Foto: Narodna knjižnica
Galerija
Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Bjelovarska knjižnica poziva srednjoškolce na predavanje: "Saznajte treba li vam psihoterapija?"

"Na predavanju ćemo razgovarati o tome kako razumjeti vlastita emocionalna stanja te potražiti pomoć kad nam je potrebna, kako pronaći dobrog terapeuta i zašto je psihoterapija uopće bitna", ističe VidovićBJELOVAR – Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar poziva sugrađane na još jedno predavanje iz Ciklusa o mentalnom zdravlju koje će se održati u petak, 19. siječnja 2024. s početkom u 12:00 sati na Studijskom odjelu Narodne knjižnice "Petar Preradović".

Ohrabrenje za potražiti pomoć

Gošća je Ana Vidović, magistra psihologije i edukantica gestalt psihoterapije, a održat će interaktivno predavanje bjelovarskim srednjoškolcima na temu "S kim da porazgovaram?".

- Utjecaji okoline, obitelji, suvremeni način života, konzumerizam, posljedice razdoblja korone i on-line nastave i još puno toga o čemu razmišljaju tinejdžeri mogu postati stanja kada je potrebno potražiti pomoć psihoterapeuta. Ovim predavanjem nastojat ćemo im razjasniti, ohrabriti ih i uputiti na odgovarajuća mjesta za pružanje adekvatne pomoći, kažu u Knjižnici.

Ana Vidović/Foto: Narodna knjižnica
Ana Vidović/Foto: Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Gošća na predavanju Ana Vidović magistra je psihologije, edukantica gestalt psihoterapije. Radi kao nastavnica u Trgovačkoj srednjoj školi u Zagrebu. Još za vrijeme studiranja prepoznala je svoj interes i motivaciju za radom na području mentalnog zdravlja pa je tako održavala radionice za srednjoškolce u sklopu CroMSIC udruge i udruge BEA na projektima promicanja mentalnogzdravlja.

S kim da porazgovaram?

- Psihoterapija – želim ili trebam? Na predavanju ćemo se upoznati s pojmom, svrhom i različitim vrstama psihoterapije. Unatoč stigmama u našem društvu, mentalno zdravlje izuzetno je bitno i nerijetko utječe na sve aspekte života pojedinca. Na predavanju ćemo razgovarati o tome kako razumjeti vlastita emocionalna stanja te potražiti pomoć kad nam je potrebna, kako pronaći dobrog terapeuta i zašto je psihoterapija uopće bitna, ističe Vidović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!