Fotografija: Voditeljica je zadovoljna reakcijama sudionika/ Foto: Inkubator ideja/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Voditeljica je zadovoljna reakcijama sudionika/ Foto: Inkubator ideja/Foto: Inkubator ideja

Nina Fit mućkala zdrave napitke: "Sad smo dobili motivaciju raditi smoothieje"

Sudionici su bili raspoloženi za razgovor, razmijenili smo iskustva, dobili neke nove ideje i vjerujem da su svi naučili nešto što će moći primijeniti u svakodnevnoj prehrani, kazala je SudarevićProjekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Nikolina Sudarević, fitness trenerica i nutricionistica, poznatija kao Nina Fit, u Inkubatoru ideja ovog tjedna održala je radionicu pod nazivom „Detox za zdravlje i vitalnost“, koja je privukla zaljubljenike u zdravu prehranu.

Okupljeni sudionici imali su prilike prikupiti smjernice kako krenuti prema zdravijem načinu života. Na radionici su im prezentirani popularni načini detoksikacije hranjivim smoothiejima.

- Naučili smo dosta toga vezano uz izradu smoothieja, kao i o kombinacijama voća i povrća koje možemo upotrebljavati. Informacije koje sam čula na radionici svakako ću primjenjivati dalje, pogotovo sa svojom obitelji. Ponekad radimo smoothieje, ali mislim da bi ih trebali više uvesti u prehranu – rekla je Ranka Ezgeta, sudionica radionice.

Zdravlje na prvom mjestu

Nikolina je okupljene provela kroz pripremu detox smoothieja koje mogu napraviti i kod kuće te je objasnila koje namirnice kombinirati kako bi organizam opskrbili hranjivim sastojcima. Poboljšana funkcija bubrega, debelog i tankog crijeva, bolja funkcija jetre i gušterače, neki su od elemenata kojima detox pomaže na prirodan način.

Voditeljica je zadovoljna reakcijama sudionika/ Foto: Inkubator ideja
Voditeljica je zadovoljna reakcijama sudionika/ Foto: Inkubator ideja

- Jako sam zadovoljna održanom radionicom. Sudionici su bili raspoloženi za razgovor, razmijenili smo iskustva, dobili neke nove ideje i vjerujem da su svi naučili nešto što će moći primijeniti u svakodnevnoj prehrani – poručila je voditeljica radionice, Nikolina Sudarević.

Iznimno je važno očuvati zdravlje organizma, a pravilan rad probavnog sustava je pritom jako bitan. Organizam mora dobro raditi da bi uspio asimilirati vitamine, minerale, masti, ugljikohidrate ili proteine. Polaznici su pokazali velik interes za ovu temu te su naučili koje prednosti za organizam donosi detox.

Glavna tema bili su detox smoothiei/ Foto: Inkubator ideja
Glavna tema bili su detox smoothiei/ Foto: Inkubator ideja

- Nemam baš naviku raditi smoothieje, no ovu radionicu shvaćam kao dobru motivaciju da ih više uvrstim u prehranu. Definitivno mi se više sviđaju voćni smoothieji, a manje povrtni, no danas na radionici sam imao šansu i njih probati, kazao je Danijel Kovačević, također sudionik radionice.

Inkubator ideja – europski projekt

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je EU projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kn. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva. Više informacija o fondovima Europske unije možete saznati na www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinacirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda