Fotografija: Radionica je privukla brojne kreativce/ Foto:Inkubator ideja
Galerija
Radionica je privukla brojne kreativce/ Foto:Inkubator ideja

Bjelovarčanka Andrea Ondruj Jerković: "Ukrase s ove radionice poklonit ću nećakinjama i susjedi"

Radionica je privukla mnoge kreativce koji su uz mentorstvo aromaterapeutkinje, Emice Tudić izradili hand made ukrase od kojih će se mnogi naći kao poklon ispod božićnog drvcaIzgledom i mirisom sve je počelo podsjećati na Božić. Svjetleće lampice, ukrašena drvca na svakom koraku, ukusni medenjaci, kuhano vino, kolači. Blagdanski ugođaj je svuda oko nas te mnogi užurbano kreću u potragu za božićnim dekoracijama i poklonima za svoje najdraže. Stoga je radionica „Mirisni Božić“, koja se u Inkubatoru ideja održala u četvrtak privukla mnoge kreativce koji su uz mentorstvo diplomirane aromaterapeutkinje, Emice Tudić izradili mirisne hand made ukrase od kojih će se mnogi naći kao poklon ispod božićnog drvca.

Mentorica Emica Tudić/ Foto: Inkubator ideja
Mentorica Emica Tudić/ Foto: Inkubator ideja

Emica je već treći puta u Inkubatoru ideja za koji kaže da je odlično mjesto za druženje i izražavanje vlastite kreativnosti.

- Inkubator ideja je mjesto gdje se ja odlično osjećam. Rado se odazivam pozivima da vodim radionice i svaki puta sam oduševljena angažmanom sudionika na radionici. Vidim da su se svi razveselili i igrali, što je i bio cilj, ističe Tudić.

Eterična ulja koja mirišu na Božić

Osim ugodne svježine kojom odišu borove grane na okićenom drvcu, prostorom Inkubatora ideja zamirisala su i eterična ulja. Slatka naranča, limun, čempres, mješavina jele, cimeta i naranče, samo su neka od ulja koja simboliziraju Božić i koja su kreativci koristili pri izradi svojih ukrasa.

Inkubatorom ideja zavladao je miris eteričnih ulja/ Foto: Inkubator ideja
Inkubatorom ideja zavladao je miris eteričnih ulja/ Foto: Inkubator ideja

- Radili smo lepršave, vesele i mirisne anđele od češera s krilima, neobične borove na koje smo pisali želje koje želimo ostvariti u novoj godini ili koje želimo onima kojima su namijenjeni za poklon, sol za kupanje s eteričnim uljima i male vjenčiće. Svaki ukras bio je poprskan različitim eteričnim uljima, ovisno o ugođaju koji želimo stvoriti, poručila je Emica Tudić.

Pokloni iz kućne radinosti svima su najdraži

- Drago mi je da sam bila dio ove radionice za vrijeme koje se osjetilo božićno raspoloženje. Vrijeme je zaista brzo prošlo što je dokaz da je bilo iznimno zabavno. Do sada sam radila klasične božićne ukrase, no nikad mirisne. Unikatni, ručno izrađeni ukrasi uvijek su mi prioritet kada nekome nešto poklanjam jer mislim da se takvi pokloni više cijene. Izrađene ukrase s ove radionice poklonit ću nećakinjama i susjedi, rekla je Andrea Ondruj Jerković.

Prisutni su uživali uz zvuk božićnih pjesmama, a poruka ljubavi i mirisi blagdana pridonijeli su ugodnoj i toploj atmosferi. Dio mirisne radosti unijet će i u svoj dom izrađenim mirisnim ukrasima koji su plod njihove kreativnosti i osjećaja izazvanih mirisom eteričnih ulja.

Atmosferu su zagrijale božićne pjesme/ Foto:Inkubator ideja
Atmosferu su zagrijale božićne pjesme/ Foto:Inkubator ideja

- Na radionici je bilo veselo. Predivno je što su sudjelovala i djeca. Ukrase koje sam izradila namijenjeni su mojoj prijateljici koja je nažalost u bolnici. Nadam se da će ju fotografije koje ću joj poslati obradovati te potaknuti da se što brže oporavi, kazala je Mirela Matak Horvat.

Svatko od nas ima određeni kreativni potencijal u sebi, samo to mora otkriti, a najbolji način za poticanje mašte i kreativnosti sudjelovanje je na radionicama ovakvog tipa.

Dinamična radionica

- Radionica je bila dinamična i bilo je predivno biti dio kreativne ekipe. Borić sa željama izradila sam za svoju unuku Doroteu, anđela od češera za svoju mamu, a vjenčić ću ostaviti sebi, dodala je Ivana Divić.

Osim što je zabavno, sasvim je istinito da su mali i simbolični pokloni na koje ste utrošili svoje vrijeme, oni najdraži.

- Na radionicu sam došla s četverogodišnjim sinom. Napravili smo dva ukrasa od češera u obliku anđela, dva bora sa željama za naše djedove i bake te smo napravili i ukrasili bočicu s morskom soli i eteričnim uljima za kupanje, objasnila je Ivana Chluda.

Inače, Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost nešto manja od dva milijuna kuna. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Državnog proračuna Republike Hrvatske.