Fotografija: Demolirani roštilj košta oko 5000 kuna/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Demolirani roštilj košta oko 5000 kuna/Foto: MojPortal.hr

Netko je porazbijao roštilje na jezeru, policija ga pojačano obilazi u noćnim satima

Sredinom srpnja na jezeru su napadnuta tri mladića od kojih je jedan brutalno pretučen, nedavno su se mladi umalo potukli s ribičima, a sada je netko demolirao jedan roštilj, a drugi oštetio...
Od dva roštilja koje je Grad postavio na na sjevernom kraju jezera Daruvar jedan je potpuno uništen, a drugi oštećen. Svaki od roštilja koštao je oko 5000 kuna, a Grad ih postavio kako bi građani i ribiči mogli roštiljati uz jezero.

Jezero je u vremenu pandemije, čini se, postalo dio grada u kojem se najčešće događaju incidenti. Ribiči smatraju da je to zato što je na jezeru mračnije, a u noćnim satima se uz jezero okupljaju mladi koji nemaju gdje izaći jer se sve zatvara nakon ponoći. 

Nesigurna lokacija

Podsjetimo, sredinom srpnja ove godine pokraj jezera su napadnuta tri mlada Daruvarčana koje je, kako su poslije ispričali, okružila skupina od osam osoba od kojih su dvojica napala mladi trojac. Jednom su izbili zube i slomili vilicu na dva mjesta, drugi je završio na šivanju glave, a treći je prošao gotovo bez ozljeda. 

<p>Oštećeni roštilj/Foto: MojPortal.hr</p>

Oštećeni roštilj/Foto: MojPortal.hr

Ribiči koji se okupljaju na jezeru kažu nam kako se u posljednje vrijeme na jezeru češće događaju napete situacije. 

- Čujete, kafići neko vrijeme nisu radili, a sad rade do ponoći pa su se mladi počeli češe okupljati na jezeru gdje se zabavljaju uz alkohol cijelu noć, često i do jutra. Imali smo i mi neke situacije s njima, neki ribiči su im išli prigovoriti da se malo smire i stišaju pa su se mladići pobunili i umalo je došlo do incidenta. Razumijemo mi mlade jer nemaju gdje izaći nakon ponoći, ali nikome ne trebaju ni tučnjave ni razbijanja... - ispričao nam je jedan ribič koji, kao i njegovi kolege, smatra da policija treba pojačati ophodnje na jezeru kako situacija uskoro ne bi eskalirala. 

No, u policiji kažu kako su ophodnje na području jezera pojačane još od tučnjave koja se dogodila sredinom srpnja ove godine te apeliraju na građane da se događaji poput ovog razbijanja roštilja odmah prijave kako bi policija mogla odraditi svoj posao. 

Loš videonadzor

Roštilji koji su postavljeni na sjevernoj strani jezera stradali su najvjerojatnije zato što se nalaze u mračnijem dijelu. A roštilj koji je postavljen na južnoj strani jezera je dobro osvijetljen i nije oštećen. 

<p>Mjesto na kojem se nalaze razbijeni roštilji je pod video nadzorom, ali kamere su loše pa od njih policija nema nikakvu korist/Foto: MojPortal.hr</p>

Mjesto na kojem se nalaze razbijeni roštilji je pod video nadzorom, ali kamere su loše pa od njih policija nema nikakvu korist/Foto: MojPortal.hr

Dodatni problem je videonadzor postavljen na jezeru koji je, kažu nam u policiji, zapravo neupotrebljiv. Kamere snimaju, ali je snimka loše kvalitete tako da videonadzor zapravo ne služe svojoj svrsi. 

<p>Vandali su jedan roštilj potpuno uništili, a drugi oštetili/Foto: MojPortal.hr</p>

Vandali su jedan roštilj potpuno uništili, a drugi oštetili/Foto: MojPortal.hr