Fotografija: Nenad Mrzlečki novi je ravnatelj zavoda za hitnu medicnu BBŽ/Foto: HDZ Bjelovar
Galerija
Nenad Mrzlečki novi je ravnatelj zavoda za hitnu medicnu BBŽ/Foto: HDZ Bjelovar

Nenad Mrzlečki novi je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, s poslom starta 1. ožujka

"Dok natječaj za imenovanje novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu BBŽ ne bude završen, ne mogu vam dati nikakve informacije", poručio nam je Petar Tomić, predsjednik Upravog vijećaBJELOVAR – Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije ima novog ravnatelja. Njegovo ime je Nenad Mrzlečki (HDZ), a riječ je o ekonomistu i menadžeru koji bi s radom trebao započeti prvim danom ožujka.

Kako doznajemo, sjednica Upravnog vijeća na kojoj je Mrzlečki izabran održana je u petak, no službenu potvrdu o tome od predsjednika Upravnog vijeća Petra Tomića nismo dobili.

Žalbeni rok

-Dok natječaj za imenovanje novog ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu BBŽ ne bude završen, ne mogu vam dati nikakve informacije, stoji u SMS poruci koju nam je Tomić poslao.

Konkretno, to bi značilo da su u Upravnom vijeću oprezni pa o novom ravnatelju ne žele govoriti sve dok ne prođe žalbeni rok od 15 dana.

Podsjetimo, ovakav epilog najavljivali još u studenom prošle godine kada nam je predsjednik Upravnog vijeća, Petar Tomić potvrdio kako kreću smjene u Zavodu za hitnu medicinu BBŽ. Budući da se prijašnja ravnateljica Zlata Ileković Pejić nije najbolje snašla u vođenju ove zdravstvene ustanove, jedini logičan slijed bio je pronaći novog ravnatelja.

U Domu zdravlja BBŽ strahuju što će biti najavi li još koji liječnik obiteljske medicine odlazak u mirovnu/Foto: Martina Čapo
U Domu zdravlja BBŽ strahuju što će biti najavi li još koji liječnik obiteljske medicine odlazak u mirovnu/Foto: Martina Čapo

Tomić nam je tada odao kako im je cilj pronaći osobu koja primarno ne treba biti medicinske struke već mora biti organizator.

Potraga za menadžerom

-Ravnatelj mora imati menadžerske sposobnosti. A što se tiče struke, dovoljno je da ravnatelj ima savjetnike kojih u Zavodu svakako ima. U zajedničkoj sinergiji, vjerujem, tada će se stanje u Zavodu dovesti do neke razine koja će svima odgovarati, poručio je u studenom Tomić.

Svoju kandidaturu potvrdio nam je u studenom i sam Nenad Mrzlečki čije ime se u kuloarima počelo spominjati.

-Čuo sam još prije dva mjeseca da se u kuloarima spominje moje ime. Istina je i da sam čuo kako će biti raspisan novi natječaj za ravnatelja Zavoda i ako je to istina, ja ću se javiti na njega - rekao nam je Nenad Mrzlečki prije dva i pol mjeseca.

Zaposlen u privatnoj tvrtci

Natječaj je raspisan na sam Božić, dakle 25. prosinca, a za mjesto ravnatelja  javile su se tri osobe. Tek ovih dana održano je Upravno vijeće i potvrđen je novi ravnatelj.

Nenad Mrzlečki (u sredini) sa stranačkim kolegama/Foto: HDZ Bjelovar
Nenad Mrzlečki (u sredini) sa stranačkim kolegama/Foto: HDZ Bjelovar

Nenad Mrzlečki je inače Bjelovarčanin, predsjednik je Upravnog vijeća ŽUC-a, a u prošlom sazivu bio je vijećnik u bjelovarskom Gradskom vijeću. Prije šest godina obnašao je dužnost zamjenika predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, u pretprošlom sazivu bio je predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu BBŽ. U prošlom sazivu Županijske skupštine bio je potpredsjednik Odbora za gospodarstvo, a trenutno je član Odbora za financije i proračun u Gradu Bjelovaru te je u Upravnom vijeću Vatrogasne zajednice.

Posljednjih 16 godina Mrzlečki je proveo u jednoj privatnoj tvrtci kao menadžer.