Fotografija: Zgrada u kojoj je nalazi Zavod za hitnu medicinu BBŽ i Dom zdravlja BBŽ/Foto: Martina Čapo
Galerija
Zgrada u kojoj je nalazi Zavod za hitnu medicinu BBŽ i Dom zdravlja BBŽ/Foto: Martina Čapo

Za ravnatelja bjelovarske Hitne javile se tri osobe? Menadžer, liječnica i magistar sestrinstva

Do službene potvrde koliko je zamolbi pristiglo nismo uspjeli doći jer se predsjednik Upravnog vijeća Petar Tomić nije želio javiti na telefon. U SMS poruci napisao nam je kako je na godišnjem odmoruBJELOVAR – Na sam Božić, dakle 25. prosinca raspisan je javni natječaj za ravnateljem/ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko – bilogorske županije. Natječaj je istekao prije dva dana, a kako neslužbeno doznajemo dosad su pristigle tri zamolbe. Jednu zamolbu navodno je poslala liječnica iz Koprivnice, drugu magistar sestrinstva iz bjelovarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu i treća zamolba je ona ekonomista Nenada Mrzlečkog, Bjelovarčanina koji nam je osobno prije mjesec dana potvrdio kako će se javiti na natječaj kada će biti raspisan. O svemu više možete pročitati OVDJE.

Zavod za hitnu medicinu BBŽ tradicionalno su obišli čelnici Grada i Županije/ Foto: Deni Marčinković
Zavod za hitnu medicinu BBŽ tradicionalno su obišli čelnici Grada i Županije/ Foto: Deni Marčinković

Mrzlečki, inače ekonomist i menadžer, predsjednik je Upravnog vijeća ŽUC-a, a u prošlom sazivu bio je vijećnik u bjelovarskom Gradskom vijeću. Prije šest godina obnašao je dužnost zamjenika predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu BBŽ, u pretprošlom sazivu bio je predsjednik Odbora za gospodarstvo, razvoj i obnovu BBŽ, u prošlom sazivu Županijske skupštine bio je potpredsjednik Odbora za gospodarstvo, a trenutno je član Odbora za financije i proračun u Gradu Bjelovaru te je u Upravnom vijeću Vatrogasne zajednice. Posljednjih 16 godina Mrzlečki je zaposlen u jednoj privatnoj tvrtci kao menadžer. Je li njegova zamolba među tri poslane, nismo saznali budući da nije odgovarao na naše pozive.

Upravno vijeće na godišnjem

Inače, do službene potvrde koliko je zamolbi pristiglo nismo uspjeli doći jer se predsjednik Upravnog vijeća Petar Tomić nije želio javiti na telefon. U SMS poruci napisao nam je kako je na godišnjem odmoru. Niti na naše inzistiranje, nije bilo pozitivnog odgovora. S druge strane, uspješno smo došli do v.d. ravnateljice Zlate Ileković Pejić, no ona nam je pojasnila kako za takve odgovore nije nadležna ona već Upravno vijeće koje je i raspisalo natječaj.

Zlata Ileković Pejić, v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu BBŽ/Foto: Martina Čapo
Zlata Ileković Pejić, v.d. ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu BBŽ/Foto: Martina Čapo

Prema raspisanom natječaju, budući ravnatelj mora imati najmanje pet godina radnog iskustva u struci, završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij(medicinski, pravni ili ekonomski fakultet), te predložen plan i program rada Zavoda.

Pravo poništiti natječaj 

Ravnatelj/ica se imenuje na temelju javnog natječaja na mandatno razdoblje od četiri godine, a ista osoba može biti ponovno imenovana za ravnatelja/icu na temelju novog javnog natječaja.

Isto tako, u tekstu natječaja stoji kako će svi kandidati/kinje o rezultatima biti obaviješteni najkasnije u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije zadržava pravo ne izabrati ravnatelja/icu po raspisanom natječaju te ga poništiti bez obrazloženja.

Inače, do potrage za novim ravnateljem bjelovarske Hitne došlo je točno 25 dana nakon što je izglasan opoziv Zlati Ileković Pejić oja od 01. prosinca obavlja dužnost v.d.ravnateljice. Prisjetimo se, na sjednici Upravnog vijeća izglasana je odluka o opozivu Ileković Pejić što je bio epilog višemjesečnih problema u kojima se našla bjelovarska Hitna. Iako je ravnateljica dobila rok od šest mjeseci da popravi stanje u ustanovi koju je vodila, to se nije dogodilo, pa je smjena bio jedini logičan slijed događanja, potvrdio nam je tada Tomić. Više o toj temi možete pročitati OVDJE.

Kada slijedi otvaranje pristiglih ponuda, kao i tko će postati novi ravnatelj ili nova ravnateljica Hitne, ostaje tek za vidjeti.