Fotografija: Coca-Cola, original taste/Foto: Pexels
Coca-Cola, original taste/Foto: Pexels

"Ne proizvodimo, ne uvozimo i ne distribuiramo sporni proizvod na hrvatsko tržište"

"Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. svjesna je problema s označavanjem Coca-Cole 1 L u staklenom pakiranju na talijanskom tržištu"Nakon što se objavila vijest o hitnom povlačenju Coca-Cole zbog mogućeg ozbiljnog rizika za zdravlje potrošača, a o čemu je u srijedu izvijestio u Europski sustav za brzo uzbunjivanje u prometu hranom i pićem, priopćenje je poslala i Coca-Cola HBC Hrvatska. 

Kako je javila Danica.hr, problem je o pogrešnoj deklaraciji u kojoj se navodi kako proizvod nema šećera, premda ga sadrži zbog čega je donijeta odluka o povlačenju proizvoda ‘Coca-Cola original taste’ u pakiranju od jedne litre.

Rizik je ozbiljan, a pogrešku je ustanovila kompanija vlastitom analizom te u utorak o svemu obavijestila tržišta na kojima se proizvod distribuira te je zatraženo hitno povlačenje iz trgovina.

Zemlja prijave je Italija, gdje se i puni sporna Coca-Cola, a distrubirana je i na tržišta Hrvatske i Slovenije, objavila je Danica.hr

Priopćenje Coca-Cole HBC Hrvatska prenosimo u cijelosti.

"Tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. svjesna je problema s označavanjem Coca-Cole 1 L u staklenom pakiranju na talijanskom tržištu.

Ističemo da nemamo taj proizvod u našoj ponudi; spomenuti proizvod ne proizvodimo, ne uvozimo i ne distribuiramo na hrvatsko tržište", stoji u priopćenju Coca-Cole HBC Hrvatska.