Fotografija: Minu koja se nalazila ispod pješačke staze gotovo 80 godina zbrinuli su policijski djelatnici za protueksplozijsku zaštitu/Foto: Maja Zlatevska/CROPIX (Ilustracija)
Minu koja se nalazila ispod pješačke staze gotovo 80 godina zbrinuli su policijski djelatnici za protueksplozijsku zaštitu/Foto: Maja Zlatevska/CROPIX (Ilustracija)

Djelatnik Komunalca iskopao minu koja se od 2. svjetskog rata nalazila ispod nogostupa

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je utvrdio da se radi o minobacačkoj mini kalibra 50 milimetra bez upaljača, kažu u policijiGRUBIŠNO POLJE – Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su u Velikim Zdencima imali posla s minama i lopovima.

Naime, kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko bilogorske, jčer 23. kolovoza, djelatnik komunalnog poduzeća Grubišno Polje policiji je dojavio da su u Velikim Zdencima, u ulici Mate Lovraka ispod betonske ploče pješačke staze iskopali eksplozivno sredstvo.

- Na mjesto događaja izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te utvrdio da se radi o minobacačkoj mini kalibra 50 milimetra bez upaljača zaostaloj iz II. svjetskog rata. Mina je izuzeta i pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave do uništenja, potvrđuju u policiji.

Isto tako, savjetuju građanima da ukoliko pronađu bilo kakva neeksplodirana eksplozivna sredstva ili njihove dijelove, bez odgode nazovu 192 kako bi se takva sredstva sigurno uklonila iz naše okoline.

Bio je žedan

Drugi razlog policijske intervencije u Velikim Zdencima bila je provala.

- U noći s ponedjeljka na utorak, odnosno s 22. na 23. kolovoz u Velikim Zdencima, nepoznati je počinitelj provalio u jednu trgovinu te iz nje ukrao više boca piva i nekoliko boca sokova. Šteta se procjenjuje na nekoliko stotina kuna. Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja, kažu u policiji.