Fotografija: Mladi daruvarski tenisači s kolegama iz Varaždina/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Mladi daruvarski tenisači s kolegama iz Varaždina/Foto: HATK Daruvar

Mladi tenisači HATK Daruvar odmjerili snage s iskusnim tenisačima iz Varaždina

Za mlade daruvarske tenisačice i tenisače ovo je bilo prvo natjecanje i prvi službeni susret protiv daleko iskusnijih i starijih varaždinskih tenisača



Djevojčice i dječaci HATK Daruvar su u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza odigrali službeni susret kvalifikacija ekipnog prvenstva Hrvatske za djevojčice i dječake u kategoriji do 14 godina protiv teniskog kluba Varaždin 1881.

Prema Pravilniku o ekipnim natjecanjima HTS-a, u ekipi djevojčica i dječaka do 14 godina pravo nastupa imaju djevojčice i dječaci koji u natjecateljskoj godini navršavaju najmanje 10, a najviše 14 godina. HATK Daruvar je kvalifikacijski susret odigrao u sklopu Regije Sjever, u kojoj se ove godine natječu teniski klubovi Varaždin 1881, Varteks, Franjo Punčec 1 i 2 te Koprivnica 1 i 2. Finalni susret ekipnog prvenstva Hrvatske će se odigrati od 12. do 14.09. u Osijeku.

Foto: HATK Daruvar
Foto: HATK Daruvar

Prema propozicijama HTS-a, kvalifikacijski susret se sastojao u odigravanju ukupno devet susreta - tri pojedinačna susreta djevojčica, tri pojedinačna susreta dječaka, jedan susret parova djevojčica, jedan susret parova dječaka te jedan mješoviti par.

Foto: HATK Daruvar
Foto: HATK Daruvar

Za HATK Daruvar nastupili su Anamaria Novosel, Nea Dobraš, Mia Popović, Elena Jakupec, Issa Dobraš, Lukas Vlahović, Vito Čikeš i Ante Brnić. Za ove mlade daruvarske tenisačice i tenisače, većinom 2011. i 2012. godišta, ovo je bilo prvo natjecanje i prvi službeni susret te su protiv daleko iskusnijih i starijih varaždinskih tenisača izgubili rezultatom 8:1.

Foto: HATK Daruvar
Foto: HATK Daruvar

Natjecanje je unatoč lošim vremenskim prilikama uspješno održano i organizirano od strane članova HATK Daruvar na teniskim terenima Teniskog centra Daruvar.