Fotografija: Novi nogostup omogućit će Brezovčanima sigurnije kretanje/Foto: MojPortal
Galerija
Novi nogostup omogućit će Brezovčanima sigurnije kretanje/Foto: MojPortal

Naselje Brezovac dobilo novih 330 metara nogostupa: "Na tom potezu živi čak 19 djece"

Kako bi cijelo naselje Brezovac imalo izgrađenu pješačku stazu, nedostaje još stotinjak metara do kraja sela i 200 metara kod spoja na brijegu, pojasnio je predsjednik MO Goran SabljićBJELOVAR – Naselje Brezovac nadomak Bjelovara dobilo je dodatnih 330 metara pješačke staze u vrijednosti od 450.000,00 kuna s PDV-om. Završene radove, u pratnji predsjednika mjesnog odbora Brezovac Gorana Sabljića, obišao je jutros i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Suradnja s mjesnim odborom

- Bjelovar nije samo centar grada, bitni su nam i ljudi u predgrađu. Ove smo 2022. godine napravili 330 metara nogostupa u Brezovcu, godinu prije 220 metara. Važno je da stanovnici ovog mjesnog odbora sigurno koračaju prema gradu, školi ili gdje su se već uputili. Moram pohvaliti vrlo dobru suradnju s ovim mjesnim odborom, zajedno smo uređivali klupske prostorije, pobrinuli se za ostanak aerodroma i slično. Možda to nekome jesu sitnice, ali ovim ljudima je to važno, istaknuo je Brajdić.

Goran Sabljić, predsjednik MO Brezovac i dogradonačelnik Igor Brajdić/Foto: MojPortal
Goran Sabljić, predsjednik MO Brezovac i dogradonačelnik Igor Brajdić/Foto: MojPortal
Pješačka staza u Brezovcu/Foto: MojPortal
Pješačka staza u Brezovcu/Foto: MojPortal

Suradnju je pohvalio i predsjednik brezovačkog mjesnog odbora Goran Sabljić.

Sigurnost djece

- Nogostup nam jako puno znači. Na tom potezu od 330 metara živi čak 19-ero djece, no nova pješačka staza važna je i svim ostalim mještanima. Ostalo je stotinjak metara do kraja sela i još 200 metara kod spoja na brijegu, kaže Sabljić koji je još jednom ponovio kako u Brezovcu uistinu imaju puno djece pa im je ova infrastruktura veoma bitna zbog njihove sigurnosti.

Uređeno je novih 330 metara nogostupa/Foto: MojPortal
Uređeno je novih 330 metara nogostupa/Foto: MojPortal
Mještani su prezadovoljni novom pješačkom stazom/Foto: MojPortal
Mještani su prezadovoljni novom pješačkom stazom/Foto: MojPortal

Dogradonačelnik je obećao kako će se svakako i dalje raditi na izgradnji nogostupa kako bi cijelo naselje bilo pokriveno, no priznao je kako je najveća boljka Brezovca kanalizacija.

- Sa zadovoljstvom možemo reći da se kanalizacija projektira u sklopu aglomeracije 2 i možemo sada reći kako će ovo naselje u narednom periodu od najviše pet godina dobiti dugo očekivanu kanalizacijsku mrežu, obećao je Brajdić.