Fotografija: Gradonačelnik Hrebak u obilasku novoizgrađenog nogostupa u Galovcu/Foto: Branka Sobodić
Galerija
Gradonačelnik Hrebak u obilasku novoizgrađenog nogostupa u Galovcu/Foto: Branka Sobodić

Galovac je napokon dobio 400 metara dugoočekivanog nogostupa

Osim ulaganja u mjesne odbore, gradonačelnik Hrebak se osvrnuo i na dječja igrališta u gradu. Kazao je da je svjestan da ga oporba proziva, ali da ništa ne ide preko noćiBJELOVAR – Čelni čovjek Grada Bjelovara, Dario Hrebak obišao je danas naselje Galovac povodom završetka radova na nogostupu. Izgrađeni nogostup duljine je 400 metara u vrijednosti 500 tisuća kuna.

Hrebak je obećao i nogostup u Brezovcu/Foto: Branka Sobodić
Hrebak je obećao i nogostup u Brezovcu/Foto: Branka Sobodić

-Na inicijativu mjesnog odbora Galovac napravili smo ovdje nogostup od jednog kraja sela do škole gdje su djeca u izuzetno opasnim uvjetima dosad pješačila po cesti. Po onome što mi je rekao predsjednika mjesnog odbora Galovac, Hunjet, oni godinama već traže da se to napravi, da se omogući klincima kojih ima priličan broj, da na doista siguran način stignu do škole. Mi ćemo i dalje nastaviti s ovakvim rješenjima i u suradnji s mjesnim odborima djelovati na poboljšanju komunalne infrastrukture. Krećemo u Brezovac gdje isto tako planiramo napraviti oko 700 metara nogostupa kroz selo čime bi završili gradnju komunalne infrastrukture – kazao je gradonačelnik Hrebak prilikom obilaska i dodao kako je vidljivo da se park polako završava što je dokaz da se ravnomjerno ulaže u naselja i sam centar grada.

Rekordni travanj

Smatra kako bi se ovim tempom na spomenutim radovima prilično brzo mogle uslišiti molbe stanovnika. Naglasio je kako se proračun izuzetno dobro puni pa očekuje i rekordan travanj što bi pak, uvjeren je Hrebak, moglo utjecati da novaca bude za mnoge druge projekte slične ovima. Jedno od novinarskih pitanja bilo je što s dječjim igralištima budući da je u medijima često naglašavano kako su ona opasna i zapuštena.

Željko Hunjet, predsjednik mjesnog odbora veoma je zadovoljan izgrađenim nogostupom/Foto: Branka Sobodić
Željko Hunjet, predsjednik mjesnog odbora veoma je zadovoljan izgrađenim nogostupom/Foto: Branka Sobodić

-Ja sam konkretno razgovarao s roditeljem čije dijete je ozlijeđeno na Trgu Stjepana Radića. Činjenica je da je to igralište jedno od najboljih u gradu, kao što je činjenica da su se i druga djeca tamo igrala. Međutim, razgovarao sam s tim čovjekom koji je ujedno zaposlenik Gradske uprave, odnosno komunalni je redar. Naravno da ćemo još dodatno poraditi na osiguranju dječjih igrališta. Vidio sam i da je bio napad na nas zašto nismo napravili igralište na sjevernom dijelu grada i da smo prekršili svoje izborno obećanje. Ja kažem da ovih dana ide igralište u Jakova Gotovca koje ćemo dodatno urediti i osigurati. Mi svoja obećanja ispunjavamo, jedino ona ne mogu biti preko noći – pojasnio je Hrebak dodavši da nijedan grad u Hrvatskoj nema sva dječja igrališta certificirana.

Isplativ projekt

-Ako su dječja igrališta najveći problem grada idemo sjesti i dogovoriti njihovu obnovu. Da su bajna, nisu, no popravit ćemo ih – zaključio je gradonačelnik.

Predsjednik mjesnog odbora Galovac, ujedno i predsjednik NK Galovac potvrdio je kako su dugo čekali da se izradi nogostup u Galovcu.

Gradonačelnik Hrebak u obilasku novoizgrađenog nogostupa u Galovcu/Foto: Branka Sobodić
Gradonačelnik Hrebak u obilasku novoizgrađenog nogostupa u Galovcu/Foto: Branka Sobodić

-To je bilo prijeko potrebno. Iz susjedne ulice dolazi nam nekoliko učenika, a ova dva zavoja su jako opasna. Ljudi već sada aktivnije šetaju, rolaju se, mame s kolicima šetaju. Imamo i grupu žena koje obvezno pred večer šetaju i naravno da koriste novi nogostup – kazao je Hunjet koji bi volio da Grad još odradi iskop graba u Galovcu. Ukazao je da taj posao nije odrađen više od 15-ak godina. Isto tako očekuje i postavljanje zebre ispred škole.

-Gradonačelnik je kazao da će nam i škola biti energetski obnovljena što nas raduje. Kao i ulaganje u dječje igralište i daljnje održavanje – zaključio je predsjednik Hunjet.