Fotografija: Obnovom kotlovnice, Veleučilište u Bjelovaru će ostvariti i uštede s obzirom da su stvoreni uvjeti za etažno grijanje. S već otprije ugrađenim solarnim panelima, uštede će biti i veće//Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Obnovom kotlovnice, Veleučilište u Bjelovaru će ostvariti i uštede s obzirom da su stvoreni uvjeti za etažno grijanje. S već otprije ugrađenim solarnim panelima, uštede će biti i veće//Foto: Grad Bjelovar

Nakon 20 godina obnovljena kotlovnica Veleučilišta: "Sada ćemo odvojeno grijati katove"

Hrebak je otkrio i novosti oko radova na Studentskom domu koji bi trebao s radom počeo u sljedećoj akademskoj godini, ali i oko izgradnje Državnog arhiva za što je osigurano, tvrdi, 4.2 milijuna euraBJELOVAR - "Uoči početka nove akademske godine, Grad Bjelovar proveo je projekt rekonstrukcije kotlovnice u zgradi Veleučilišta u Bjelovaru, što je i jedan od preduvjeta za početak rada i, naravno, dolazak hladnijih dana", istaknuo je prodekan za nastavu Zoran Vrhovski danas prilikom obilaska kotlovnice Veleučilišta.

Kotlovnica starija od 20 godina

- Zamijenjena je postojeća oprema, kao i instalacije radi dotrajalosti, a vrijednost radova je 36.245,73 €, objasnio je gradonačelnik Dario Hrebak te je dodao kako je kotlovnica bila stara više od 20 godina.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Obnovom kotlovnice, Veleučilište u Bjelovaru će ostvariti i uštede s obzirom da su stvoreni uvjeti za etažno grijanje, odnosno moći će se kontrolirati odvojeno grijanje katova prema potrebi. S već otprije ugrađenim solarnim panelima, uštede će biti i veće, smatra Hrebak koji je ujedno otkrio i da će potrebna dokumentacija za gradnju Studentskog doma biti u potpunosti gotova do 15. rujna, nakon čega će biti pokrenut postupak javne nabave za izvođača radova. 

- Već je otvoren i natječaj za cjelovitu obnovu zgrada, putem čega je plan i financirati radove na Studentskom domu. Bude li sve prema planu, radovi bi mogli početi u studenome, a Dom bi s radom počeo u sljedećoj akademskoj godini, poručuje Hrebak.

Državni arhiv

Gradonačelnik se osvrnuo i na planove u idućoj godini, ali i na Državni arhiv.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Za desetak dana će se otvoriti ponude za izvođače radova na zgradi Državnog arhiva. Sredstva su osigurana, radi se o 4.2 milijuna eura. Vjerujem da ćemo ove godine započeti s radovima na izgradnji nove zgrade Državnog arhiva. Građanima će opet biti puna glava radova. U sljedećoj godini imat ćemo najveći građevinski izazov u povijesti Bjelovara, bit će 10 do 15 gradilišta, to će biti najviše gradilišta otvorenih od strane Grada u povijesti Bjelovara,otkrio je Hrebak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!