Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Hrebak: "Dobili smo 30 milijuna kuna za obnovu 5 zgrada, spomenika kulture, u centru grada"

"Njihova obnova kreće odmah, kroz koji tjedan jer se tih 30 milijuna mora potrošiti jako brzo što će biti veliki izazov da nam se javi dovoljan broj kvalitetnih izvođača", kaže HrebakGradonačelnik Graad Bjelovara pohvalio se na svom Facebooku profilu s dobivenih 16 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti Europske unije za projekte obnove triju zgrade u centru grada koje su oštetili potresi.

- Odlične vijesti za kraj tjedna. Ove tri ljepotice za koji tjedan idu u zasluženu obnovu. Danas nam je odobreno 16 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti za konstrukcijsku obnovu tri zgrade, zaštićena kulturna dobra u samom centru grada. Kada tome pridodamo skoru obnovu Sokolane i zgrade starog zatvora, bit će to odobrenih preko 30 milijuna kuna za obnovu povijesnih zgrada u našem gradu. Uskoro postavljamo skele i radovi kreću doslovno kroz koji tjedan. Hvala sjajnom timu u gradskoj upravi koji je prošle godine na samu Staru godinu pripremao ove projekte za prijavu - objavio je gradonačlenik Hrebak u petak na svom Facebook profilu nakon što su ugovori iz Ministarstva kulture stigli u Gradsku upravu. 

Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara i predsjednik HSLS-a/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara i predsjednik HSLS-a/ Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Dan kasnije, u subotu, napisao je kako su za obnovu pet povijesnih zgrada u Bjelovaru, koje su redom spomenici kulture, dobili 30 milijuna kuna. 

- Njihova obnova kreće odmah, kroz koji tjedan jer se tih 30 milijuna mora potrošiti jako brzo što će biti veliki izazov da nam se javi dovoljan broj kvalitetnih izvođača. Međutim, kada ih obnovimo kao što smo to napravili s Domom kulture kojeg smo pretvorili u prekrasno kazalište, bjelovarski centar grada dobit će sasvim jednu novu vizuru. Ono što je još bitnije od same vizure je javna namjena koju će te zgrade imati. Veleučilište u Bjelovaru će primjerice tako postati pravi kampus koji se u krugu od 200 metara već sastoji od sadašnjih postojećih opremljenih prostorija s predavaonama i dekanatom, ali će dobiti i dvije nove lokacije 100 metara dalje, koje će činiti novi suvremeni studentski dom s menzom, visokih standarda, kapaciteta 60-tak mjesta, te nova zgrada digitalno-inovacijskog HUB-a. Isto tako nekoliko metara dalje nalazit će se i dvije zgrade Tehnološkog parka gdje će mladi studenti moći osnovati svoje tvrtke i koristiti zajednički co-working prostor te razvijati i dalje svoja znanja i poslovna iskustva.Bjelovarska Sokolana koja je srce i duša sportskog Bjelovara već stoljećima, postat će novi dom bjelovarske gimnastike i atletike. Više od 50 godina Bjelovar je vapio za ovakvim sadržajima, a sad ćemo u manje od godinu dana sve ovo realizirati! - poručio je gradonačelnik Dario Hrebak. 

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar