Fotografija: Ovo će biti najbolji Advent do sada, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ovo će biti najbolji Advent do sada, kaže Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Najveće klizalište, Matija Cvek i Najbolji hrvatski tamburaši tek su dio bjelovarskog Adventa

Ovo će biti najbolji Advent do sada, a Bjelovarčane će u 2024. godinu uvesti Mejaši", poručio je Dario Hrebak- Ovogodišnji Advent bit će sadržajno najbogatiji do sada, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg predstavljanja nadolazeće manifestacije.

Kako se moglo čuti, u mjesec dana trajanja Advent bit će organizirano preko 100 različitih događanja. Svakako treba izdvojiti nekoliko sjajnih koncerata poput nastupa Najboljih hrvatskih tamburaša, Tribute band Ringišpil, Matije Cveka ili Mejaša, koji će Bjelovarčane uvesti u 2024. godinu.

- Nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti. Organizator Adventa je Grad Bjelovar u podršku svih gradskih ustanova, stoga vjerujem da će ovo biti jedan od najboljih Adventa u Bjelovaru. Nabavili smo i novi opremu kojom ćemo ukrasiti grad. Veliko iznenađenje bit će i klizalište koje će dijelom prolaziti kroz gradski park, pored ostalog kazao je Hrebak.

Otvorenje 2. prosinca

Dodao je i to da je za koordinaciju organizacije bio zadužen njegov zamjenik Igor Brajdić, koji je i predstavio najvažnija događanja ovogodišnjeg Adventa.

- Program službeno počinje 2. prosinca i trajat će točno mjesec dana. Sva događanja odvijat će se na novom gradskom korzu, gdje će biti i klizalište, pozornica te štandovi na kojima će se prodavati prigodni suveniri i domaći proizvodi. Kao uvertira cijelom programu 27. studenog u Gradskom muzeju carica će otvoriti izložbu božićnih jaslica. Sam Advent bit će otvoren na bjelovarskoj tržnici, a potom će uslijediti i otvorenje klizališta, a oba programa vodit će Mario Petreković. Nadalje, svake subote i nedjelje na klizalište će stići i Djed Mraz kojeg će glumiti Matija Jakšeković. Prvog dana Adventa bit će upaljena i prva adventska svijeća, a sve će biti zaokruženo koncertom Veselje ti navješćujem bjelovarskih glazbenika, istaknuo je Brajdić.

Organizator je Grad Bjelovar uz pomoć svih gradskih ustanova/ Foto: Deni Marčinković
Organizator je Grad Bjelovar uz pomoć svih gradskih ustanova/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da će svi koncerti, točnije njih 12, početi u 19 sati, a održavat će se petkom, subotom i nedjeljom.

Najveće klizalište do sada

- Nedjeljom će uvijek biti duhovna glazba, petkom za svakog ponešto, a subotom ćemo imati koncerte poznatijih izvođača, dodao je Brajdić.

Svakako treba reći i to da su organizatori posebno ponosi na ovogodišnje klizalište, koje će se prema riječima predsjednice Uprave Komunalca Ivane Jurković Piščević, prostirati na 650 kvadratnih metara.

- Bit će to najveće klizalište do sada, s istim cijenama i radnim vremenom kao i prošle godine. Točnije, od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 te vikendom do 24 sata. Što se cijena tiče, za djecu do 7 sedam godina 1,3 eura, 2 eura za odrasle, grupna do deset osoba 8 eura, te najam opreme i klizaljke po 1,3 eura. Nadalje, Klizačka udruga Medo održat će Veselu bajku na ledu za samo otvorenje 2. prosinca, zaključila je Jurković Piščević.

U nastavku pogledajte program za prvi dan Adventa.

Program prvog dana, I. dio/ Foto: Grad Bjelovar
Program prvog dana, I. dio/ Foto: Grad Bjelovar

Program prvog dana, II. dio/ Foto: Grad Bjelovar
Program prvog dana, II. dio/ Foto: Grad Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!