Fotografija: Predavanje će se održati sutra, 27. travnja u prostorijama Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, s početkom u 18 sati/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Predavanje će se održati sutra, 27. travnja u prostorijama Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, s početkom u 18 sati/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Učiteljica iz Češke Daruvarčanima sutra priča o Gruziji: "Dođite, prijevod je osiguran"

Petra Tepličkova u Daruvaru je gostovala još kao studentica kada je održala predavanje o Tajlandu. Zašto voli egzotične zemlje, doznajte sutra, 27. travnja u 18 sati u daruvarskoj knjižniciDARUVAR – Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira još jedno u nizu zanimljivo predavanje. Ovoga puta ugostit će Petru Tepličkovu koja će održati predavanje o svojem putovanju u Gruziju.

Petri Daruvar i nije tako stran. Naime, prije nekoliko godina već je gostovala u Knjižnici, a povod je tada bilo njezino predavanje o Tajlandu.

Prevođenje osigurano

Više o svemu otkrila nam je Francika Stehna, zaposlenica Knjižnice koja je zadužena za prevođenje putopisnog predavanja, budući da je Petra Čehinja.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

-Petra je kod nas bila još kao studentica. Putovala je po egzotičnim zemljama te potom o tome pričala. I nakon završetka studij, nastavila je istim putem. Ona je sada učiteljica engleskog jezika i živi u Češkoj. Međutim, svoju ljubav prema egzotičnim zemljama i dalje njeguje. Za vrijeme praznika putuje i onda u egzotičnim zemljama radi kao prevoditelj i turistički vodič, kazala nam je Francika koja će okupljenim Daruvarčanima Petrino predavanje o Gruziji prevoditi s češkog na hrvatski jezik.

Ljubav prema egzotičnim zemljama

Kako kaže Francika, sam pojam "egzotične zemlje" vrlo je interesantan, stoga namjeravaju pitati mladu učiteljicu kada dođe u daruvar otkud ta ljubav prema putovanjima u egzotične, samim time, mnogima nedostupne zemlje.

Dodajmo kako će se predavanje održati sutra, 27. travnja u prostorijama Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, s početkom u 18 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!