Fotografija: Foto: Dragan Matic/CROPIX, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Foto: Dragan Matic/CROPIX, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U daruvarsku knjižnicu stiže ugledni liječnik Goran Ivkić koji će vam otkriti sve o strahu

Riječ je o doktoru koji kaže da tijelo kada je bolesno ne treba liječiti samo određenu bolest, već upozorava da je tijelo kompleksno i da treba liječiti i duh, kaže ravnateljica Romana HorvatDARUVAR – Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar povodom Tjedna mozga organizira predavanje pod nazivom „Strah naš svagdašnji“.

- Najavljujemo posebnog liječnika koji nas je sve oborio s nogu još 2019. godine tijekom Pop up festivala. Riječ je o dr. med. Goranu Ivkiću, a ovoga puta će nam govoriti o strahu i kako on utječe na naše fizičko i mentalno zdravlje, otkrivaju iz daruvarske knjižnice.

Jedinstvo duha i tijela

Goran Ivkić je neurolog u Poliklinici Neuron pri Hrvatskom institutu za istraživanje mozga u Zagrebu. Čest je predavač na raznim znanstvenim i stručnim skupovima na temama koje objašnjavaju funkcionalne i neuro - anatomske mehanizme raznih neurobioloških sustava, mehanizme plastičnosti te mehanizme raznih neuroloških poremećaja. U Poliklinici Neuron radi s pacijentima, posebno se baveći psihosomatikom koja naglašava jedinstvo duha i tijela.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Koliko se i sama osobno veseli ovom predavanju priznaje nam i ravnateljica knjižnice Romana Horvat.

-O temi straha doktor Ivkić trebao nam je govoriti još 2020. godine u ožujku, no tada je nastupio lockdown. Sretni smo što smo se uspjeli ponovno dogovoriti s njim i što nam stiže u Daruvar. Riječ je o doktoru koji kaže da tijelo kada je bolesno treba liječiti ne samo određenu bolest, već upozorava da je tijelo kompleksno i da treba liječiti i duh, priča Horvat i dodaje kako doktor nikada ne govori isključivo stručnim jezikom već ga svi mogu jako dobro razumjeti.

Turistički dolazak s obitelji

Inače, Goran Ivkić  je oduševljen Daruvarom u koji stiže s obitelji. Planiraju ondje i prenoćiti što posebno raduje ravnateljicu Horvat.

-Prepoznao je turistički potencijal našega grada što nas čini sretnima. Očekujemo dolazak velikog broja Daruvarčana, a svi oni koji ne dođu, strašno će pogriješiti. Vjerujte nam na riječ, zaključuje Horvat.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!