Fotografija: Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković s ministricom turizma Nikolinom Brnjac, županom Markom Marušićem i premijerom Andrejom Plenkovićem/Foto: Privatni album
Galerija
Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković s ministricom turizma Nikolinom Brnjac, županom Markom Marušićem i premijerom Andrejom Plenkovićem/Foto: Privatni album

Za Daruvarske toplice i Terme Bjelovar stiže 30 milijuna eura: "Dižemo turizam na novu razinu"

"Iznos koji je dobiven podići će turizam u BBŽ-u na potpuno novu razinu i postat ćemo još poželjnija destinacija. Ovo je još jedan dokaz da smo na pravom putu", rekao je župan MarušićPremijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac potvrdili su u petak u Koprivnici ono o čemu se "bruji" već od jučer, Bjelovaru i Daruvaru iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odobreni su deseci milijuna eura!

Zadovoljni u gradovima i Županiji

Projekti dogradnje i modernizacije Daruvarskih toplica dobit će 13,196.210,77 eura od ukupno 17 milijuna na koliko se procjenjuje njegova ukupna vrijednost. Bjelovar će za izgradnju Termi također dobiti traženi novac i to 17 milijuna eura dok je ukupna vrijednost projekta 38,7 milijuna bez PDV-a.

Kako će, kada sve bude gotovo izgledati Daruvarske toplice pisali smo OVDJE,  kako Terme Bjelovar OVDJE

Župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić ima razloga za zadovoljstvo. 

- Ovo je sjajna vijest kako za Daruvar i Bjelovar tako i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Daruvarske toplice su perjanica turizma u BBŽ-u i regionalni lider zdravstvenog turizma u cijeloj regiji što su potvrdile i dvije nagrade koje su Daruvarske toplice nedavno dobile. U Rovinju su, naime, proglašene najboljom destinacijom u kategoriji zdravstvenog turizma, a 10-ak dana kasnije u Beogradu su osvojile nagradu za kvalitetu i inovativnost u zdravstvenom turizmu u konkurenciji 10 država iz ovog dijela Europe - rekao nam je župan Marušić pa dodao:

- Iznos koji je dobiven za obnovu i proširenje kapaciteta podići će turizam u Daruvaru, a s Termama Bjelovar turizam u našoj županiji doći će na potpuno novu razinu te ćemo postati još poželjnija destinacija. Ovo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Trud koji svakodnevno ulažemo kako bismo Bjelovarsko-bilogorsku županiju podigli na razinu koju naša županija i zaslužuje sada dobiva vidljive konture kroz razne projekte koje provodimo, a nove i moderne Daruvarske toplice i Terme Bjelovar bit će svakako jedan od najvećih. Njihova modernizacija i proširenje kapaciteta donijet će Gradu Daruvaru i BBŽ-u veći priljev gostiju, a samim tim i novca i to će sigurno biti još jedan zamašnjak razvoja gospodarstva - poručio je župan Marko Marušić.

Zajednička fotografija predstavnika BBŽ-a, Daruvara i Bjelovara s ministricom turizma Nikolinom Brnjac/Foto: Privatni album
Zajednička fotografija predstavnika BBŽ-a, Daruvara i Bjelovara s ministricom turizma Nikolinom Brnjac/Foto: Privatni album

Najznačajniji projekt u Daruvaru od neovisnosti Hrvatske

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković oduševljen je dobrom viješću. 

- Prije svega, zahvalio bih se Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Marku Marušiću na velikoj potpori koju u svom radu imam od početka ravnateljskog mandata kao i gradonačelniku Daruvara Damiru Lneničeku s kojim odlično surađujemo te Ministarstvu turizma i Vladi RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem. Ovo je od neovisnosti Hrvatske najznačajniji projekt koji će se realizirati u Daruvaru. Osim što će se Daruvarske toplice potpuno obnoviti, modernizirati i proširiti svoje smještajne i uslužne kapacitete, modernizacija će sa sobom donijeti i otvaranje novih radnih mjesta, a broj dolazaka gostiju u Daruvar i BBŽ će se povećati. Daruvar će se čvrsto pozicionirati kao istinski moderni regionalni lider u zdravstvenom turizmu, a od povećanog prometa i povećanog broja gostiju korist će imati cijeli grad, od ugostiteljskih objekata nadalje - rekao je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica pa nastavio: 

Prilika za ekonomski i turistički uzlet

- Krajem godine je u neposrednoj blizini naših toplica otvoreno moderno zdanje Veteranskog centra koji je dosad bio najveća investicija u Daruvaru od neovisnosti Hrvatske, a sada, svega 30-ak dana kasnije, Daruvar je dobio projekt koji je financijski još veća investicija od Veteranskog centra. Sve su to sjajne vijesti i za grad i za županiju i sada doista imamo odličnu priliku za ekonomski i turistički uzlet jer Daruvar nakon ovog projekta može ići samo naprijed, a to je ono što svi mi želimo i na čemu svi radimo. I zbog toga se posebno zahvaljujem svim našim vrijednim djelatnicima u Daruvarskim toplicama i Upravnom vijeću - zaključio je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica.

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček kaže kako je ovo sjajna vijest za Daruvar i cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
 

- Ovo je potvrda odličnog rada Daruvarskih toplica, ali i sjajne suradnje Toplica, Grada Daruvara i Županije. Izgradnja Veteranskog centra bila je najveća investicija u 40 godina, a ovo će ulaganje to čak i premašiti. Time se pokazuje uspješnost rada direktora Daruvarskih toplica Ratka Vukovića i njegovog tima, kao i svih uključenih, jer to je velik uspjeh. Ujedno, Daruvar se nastavlja razvijati s turizmom kao ključnom gospodarskom granom uz malo i srednje poduzetništvo - kazao je za MojPortal gradonačelnik Lneniček. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!