Fotografija: Ministri potvrdili - dron stigao iz smjera Mađarske/Foto: Goran Mehkek/CROPIX
Ministri potvrdili - dron stigao iz smjera Mađarske/Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Ministri Medved, Božinović i Banožić i šef SOA-e: ‘Letjelica došla iz smjera Mađarske‘

"U tijeku je kriminalističko istraživanje, u poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom", priopćili su iz VladeNakon jutros održanog sastanka u Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava zbog pada letjelice kod studentskog doma u Zagrebu iz Vlade su poslali priopćenje, piše Jutarnji list.

"U Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava na kojem su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja g. Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova g. Božinović, ministar obrane g. Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije g. Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost g. Franjić.

Stigla iz Mađarske

Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1300m.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja", priopćili su iz Vlade.

Izjava premijera

Premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u Parizu na neformalnom summitu Europskog vijeća vezanog uz Ukrajinu, oko 10.30 sati dat će izjavu za medije, a ministar obrane Mario Banožić u 11 sati održat će konferenciju za medije u MORH-u, piše Jutarnji.