Fotografija: Župan u obilasku tvrtke/ Foto: BBŽ
Galerija
Župan u obilasku tvrtke/ Foto: BBŽ

Marušić posjetio Suvenir Arbor: "Dobili smo tri puta veće narudžbe u odnosu na prije"

Želimo povećati proizvodnju i skladišne kapacitete za drvni asortiman, a samim time otvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja. Glavnina proizvodnje ide za poznatog kupca u Engleskoj, kaže Zoran PolenusBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić tijekom jučerašnjeg posjeta Daruvaru obišao je i Suvenir Arbor u Siraču, ustanovu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, javlja BBŽ.

Podsjetimo, tvrtka Suvenir Arbor prije dva tjedna dobila je novog v.d. ravnatelja Zorana Polenusa koji u Suveniru radi već 27 godina.

Suvenir trenutno zapošljava 56 ljudi/ Foto: BBŽ
Suvenir trenutno zapošljava 56 ljudi/ Foto: BBŽ

- Glava mi je kao košnica – kroz smijeh će Polenus koji je preuzeo vođenje ustanovom s 56 zaposlenih, među kojima je 35 osoba s invaliditetom. U Suveniru je na projektu osposobljavanja na radnom mjestu koji provode u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a u cilju stjecanja potvrde poslodavca, još pet osoba i to na četiri mjeseca. Onaj tko bude najbolji na tom osposobljavanju steći će pravo zasnivanja radnog odnosa u Suveniru.

Povećanje proizvodnje

V.d. ravnatelj Polenus kaže da poznaje svaki kut firme, svaki pad i svaki uzlet, pa mu je u jednu ruku lakše, ali obaveza je veća jer ljudi, kaže, očekuju da sve zna s obzirom na to da dolazi iz sektora.

Zoran Polenus, Marko Marušić, Igor Supan i Damir Lneniček/ Foto: BBŽ
Zoran Polenus, Marko Marušić, Igor Supan i Damir Lneniček/ Foto: BBŽ

- Imamo različite projekte i velike planove. Želimo povećati proizvodnju i skladišne kapacitete za drvni asortiman, a samim time otvoriti mogućnosti za nova zapošljavanja. Glavnina proizvodnje ide za poznatog kupca u Engleskoj. Riječ je o poluproizvodu, nogama za stolove odnosno dijelovima namještaja koje Englezi dobro plaćaju. Pretežito se rade od hrasta. To su znatne količine, ističe Polenus te dodaje da su im sada došle triput veće narudžbe nego što su ih imali dosad.

Poluproizvodi za Engleze pretežito se rade od hrasta/ Foto: BBŽ
Poluproizvodi za Engleze pretežito se rade od hrasta/ Foto: BBŽ

Što se ostalog asortimana tiče – rade ono po čemu su poznati već 15 godina, a riječ je o namještaju i proizvodima za dječje vrtiće, rođendaonice, igraonice.

Perspektivna tvrtka

Polenus očekuje dobru suradnju s osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom.

- Dobio sam dobre garancije, razgovarali smo o svemu. To su planovi koji se pripremaju neko vrijeme. Mislim da županija ima senzibiliteta za nas, a župan je obećao da će biti uz nas – zaključio je Polenus.

U Suveniru se nadaju povećanju proizvodnje/ Foto: BBŽ
U Suveniru se nadaju povećanju proizvodnje/ Foto: BBŽ

Zadovoljan posjetom je i župan Marko Marušić. Poručio je da je Suvenir Arbor priča koja ima perspektivu. Posebno su ga se dojmili zaposlenici koji, unatoč invaliditetu, daju svoj maksimum i zadovoljni su pruženom prilikom, piše BBŽ.