Fotografija: Novouređeni prostor u sklopu Daruvarskih toplica danas je posjetio župan Marko Marušić/Foto: Predrag Uskoković, Dijana Puhalo
Galerija
Novouređeni prostor u sklopu Daruvarskih toplica danas je posjetio župan Marko Marušić/Foto: Predrag Uskoković, Dijana Puhalo

FOTO Daruvarske toplice dobile novi prostor za fizikalne terapije. Evo kako izgleda...

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković najavio je kako su prijavili i projekt obnove sportske dvorane u sklopu toplicaU Daruvarskim toplicama danas je otvoren novouređeni prostor fizikalnih terapija. To je prostor od nekih stotinjak kvadratnih metara koji prije uređenja nije imao nikakvu funkciju.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo

Nova prostorija za terapije/Foto: Dijana Puhalo
Nova prostorija za terapije/Foto: Dijana Puhalo

Ukupna vrijednost projekta "Obnovimo put do zdravlja - uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica" iznosila je 624.708,13 kuna s PDV-om, a realiziran je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu 350.000 kuna dok je ostatak financijskih sredstava osigurala Bjelovarsko-bilogorska županija, kao nositelj projekta.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo

Otvorenju novouređenog prostora u zgradi terapija prisustvovao je župan Bjelovarsko-Bilogorske županije, Marko Marušić sa suradnicima, gradonačelnik grada Daruvara, Damir Lneniček te predstavnici Daruvarskih toplica.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Glavni terapeut Tomislav Banić opisao je što će se sve raditi u novouređenom prostoru. Istaknuo je kako će glavna namjena ovog prostora biti izvođenje grupnih vježbi čime će rasteretiti njihovu postojeću dvoranu koja će im služiti za individulani rad.

Župan Marko Marušić i glavni fizioterapeut Tomislav banić/Foto: Predrag Uskoković
Župan Marko Marušić i glavni fizioterapeut Tomislav banić/Foto: Predrag Uskoković

- Samim time povećat ćemo kapacitet naših pacijenata u grupnim vježbama i povećati te poboljšati kvalitetu našeg rada i samu rehabilitaciju. Uz ovu dvoranu dobili smo još jednu prostoriju koju ćemo koristiti za individualni rad u vidu privatnih tretmana, odnosno privatnih terapija, kao što su tretmani miofacijalne relaksacije, zatim Hilt terapije, odnosno lasera visokog intenziteta koji je trenutno najučinkovitija laserska terapija na tržištu i ujedno jedini terapijski tretman koji poboljšava regeneraciju hrskavice. U tom prostoru ćemo imati i robotsku neurorehabilitaciju i terapiju posebnim uređajem kojim rješavamo sva bolna stanja. Naime, skeniranjem tijela pronalaze se bolne točke, nakon čega djelujemo analgetski. Uglavnom, terapija je vrlo produktivna. Zajedno sa svim ostalim terapijama koje ćemo ovdje pružati definitivno ćemo povećati kvalitetu rehabilitacije i povećati kapacitet - rekao je glavni terapeut Tomislav Banić.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković zahvalio se u ime Daruvarskih toplica županu Marku Marušiću i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što im je dala potporu da ostvare ovaj hvalevrijedan projekt.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- Prije nego što smo uredili ovaj prostor, on nije imao nikakvu funkciju, a sada smo od njega napravili vrlo respektabilan dio našeg objekta. Ponavljam da nam je izuzetno važna kvaliteta naših usluga, a ovo je samo jedan mali segment stalnog dizanja kvalitete naših usluga. Bjelovarsko-bilogorska županija nam je idealan partner, što pokazuje i projekt kojeg smo ove godine zajedničkim snagama prijavili Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a to je obnova naše sportske dvorane koja, nažalost, za par mjeseci više ne bi mogla biti u funkciji zbog stanja u kojem se nalazi. Ona nam je izuzetno bitna zbog sportskih priprema na kojima u biti baziramo daljnji dio našeg poslovanja naravno mimo ovoga što radimo putem HZZO-a. Tako da se nadam da ćemo se do 1. kolovoza ovdje opet svi skupa naći i otvoriti adaptiranu sportsku dvoranu - rekao je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković dodajući kako je taj projekt vrijedan oko pola milijuna kuna.

Novi ležajevi u novom prostoru/Foto: Dijana Puhalo
Novi ležajevi u novom prostoru/Foto: Dijana Puhalo

Župan Marko Marušić izrazio je zadovoljstvo što je došao u Daruvar rekavši kako mu je drago što BBŽ nastavlja ulaganje u Daruvarske toplice.

- Kao što znamo, Daruvarske toplice perjanica su ne samo turizma grada Daruvara nego i cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. Iznimno sam sretan što smo i ovu dvoranu, koja će sigurno poboljšati kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga, završili u ovoj godini. Nadamo se da će i pandemija koronavirusa oslabjeti i da će se još povećati broj posjeta Daruvarskim toplicama. Županija je, kao što znate, sudjelovala u financiranju ove dvorane u iznosu od 274.000 kuna kako bi zaokružili cijelu ovu financijsku konstrukciju - rekao je župan Marušić i dodao kako su Daruvarske toplice u prva dva mjeseca imale 1312 turističkih dolazaka i ostvarile 5825 noćenja.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- Dakle, govorimo samo o dva mjeseca ove godine. To su dvije trećine ukupnog turističkog prometa Turističke zajednice Daruvar Papuk, 50 posto ukupnog turističkog prometa Bjelovarsko-bilogorske županije. Svi znamo kakve su mogućnosti, kakav je trend razvoja zdravstvenog turizma i mi ćemo svim snagama gledati da zajedno unaprijedimo kvalitetu i osiguramo povećanje smještajnih kapaciteta Daruvarskih toplica jer imamo puno toga za ponuditi - istaknuo je župan Marušić.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček pozdravio je sve prisutne rekavši kako su zahvaljujući investicijama i Bjelovarsko-bilogorske županije i Daruvarskih toplica, ali i svih onih koji dolaze u Daruvar, Daruvarske toplice i grad Daruvar postale jedno tržište.

Foto: Dijana Puhalo
Foto: Dijana Puhalo