Fotografija: Adela Mihoković i Marijana Dragičević/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Adela Mihoković i Marijana Dragičević/Foto: Inkubator ideja

Marijana Dragičević: "Druženje je obilježilo javljanje uživo spisateljice Sanje Srdić Jungić"

Posljednje događanje u lipnju bit će gostovanje Romane Kovačić, autorice Bilogorske čarolijae - Prinčeva staza i Vilinsko igrišće. Na radionici bajki u četvrtak 24. lipnja čitat će se ulomci iz spomenutih knjiga.BJELOVAR - Društveni centar Inkubator ideja i ovoga tjedna bio je mjesto susreta ljubitelja knjiga. Izvrstan odaziv i na drugom susretu Knjižnog kluba još je jedan dokaz kako su Bjelovarčani veliki zaljubljenici u knjige.

Svoje dojmove s nama je podijelila moderatorica Marijana Dragičević.

Nova lica

-Nastavili smo mjesečna druženja četvrtkom u Knjižnom klubu te se zahvaljujem svima na dolasku, započela je Marijana Dragičević.

Sve veći broj ljubitelja knjiga dolazi na knjižne večeri/Foto: Inkubator ideja
Sve veći broj ljubitelja knjiga dolazi na knjižne večeri/Foto: Inkubator ideja

-Veseli me što su svi čitali sa zadovoljstvom te je interakcija na ovom susretu bila genijalna. Na prvom susretu odabrali smo knjige Legija stranaca bjelovarskog spisatelja Gorana Tribusona te Zvijezde među nama spisateljice Sanje Srdić Jungić o kojima smo danas razgovarali. Zadovoljstvo mi je što osobno poznajem Tribusona i zahvalna sam mu na podršci i savjetima prilikom pripreme mojih romana Rock strana bajke i Špalir za raj. Ovoga puta iskoristili smo modernu tehnologiju te smo putem video poziva imali online uključenje uživo Sanje Srdić Jungić, a sudionici kluba imali su priliku spisateljici postavljati pitanja i saznati više o nastanku knjige i likovima iz knjige. Htjela bih naglasiti kako su na drugi susret došli i neki koji nisu pročitali navedene knjige, ali to nije bila nikakva prepreka da se i oni druže i pričaju s nama budući da su i oni strastveni zaljubljenici u knjige, tako da pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže idući put, zaključila je Dragičević, najavivši da će naredna druženja obilježiti i neke nove teme poput kriminalističkog mjeseca, mjeseca ljubavnih romana i mjeseca nobelovaca.

Naslovi knjiga/Foto: Inkubator ideja
Naslovi knjiga/Foto: Inkubator ideja

Interaktivno javljanje

-Oduševljena sam javljanjem Knjižnom klubu u Bjelovaru te mi je bilo zadovoljstvo podijeliti pikanterije kako je nastala knjiga Zvijezde među nama, izjavila je Sanja Srdić Jungić izrazivši zahvalnost što su ljubitelji knjiga odabrali upravo njezinu knjigu za čitanje.

Interaktivno online javljanje uživo oduševilo je prisutne.

Odaziv je i ovoga puta oduševio, započela je voditeljica Društvenog centra Alenka Rogić.

Matea Ištok i Nina Vidić/Foto: Inkubator ideja
Matea Ištok i Nina Vidić/Foto: Inkubator ideja

-Divno je bilo vidjeti koliko Bjelovarčani vole pisanu riječ te ispunjen prostor Društvenog centra Inkubator ideja. Odabir Marijane Dragičević za moderatoricu Knjižnog kluba pokazao se sjajnim budući da su ju ljubitelji knjiga izvrsno prihvatili, rekla je Rogić.

Ovaj put odabrana je knjiga "Zbogom, Hemingway" Leonarda Padura koju je potrebno pročitati do idućeg susreta zakazanog za 15 srpnja.

Ulaz slobodan

Knjižni susreti se održavaju u prostorijama Društvenog centra Inkubator ideja u Ulici Andrije Mohorovičića 59, a ako se i Vi želite priključiti Knjižnom klubu možete se najaviti pozivom (043/243-534), mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubator ideja.

Okupljeni ljubitelji knjiga prate javljanje uživo/Foto: Inkubator ideja
Okupljeni ljubitelji knjiga prate javljanje uživo/Foto: Inkubator ideja

-Važno je napomenuti da je ulaz na sva događanja u Društvenom centru slobodan, ali uz obaveznu prethodnu najavu, naglasila je Rogić najavivši posljednje događanje u lipnju. Romana Kovačić autorica je knjiga Bilogorska čarolija koja dolazi u dva dijela: Prinčeva staza i Vilinsko igrišće. Na radionici bajki u četvrtak 24. lipnja čitat će se ulomci iz knjiga, nakon čega će sudionici imati priliku oslikati likove iz knjiga, zaključila je Rogić.