Fotografija: Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ
Galerija
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ

Totgergeli nakon pobjede: Sada idemo osvojiti lokalne izbore

U Bjelovaru će HDZ ponovno voditi Ante Topalović, u Daruvaru Damir Lneniček, u Garešnici Željko Starčević, u Čazmi Ivica Vranić, a u Grubišnom Polju Marija Jungić. U Pakracu i Lipiku HDZ će voditi Anamarija Blažević, odnosno Vinko Kasana koji je izabran još i za potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-aNa unutarstranačkim izborima HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Miro Totgergeli dobio je povjerenje za treći mandat kao predsjednik Županijskog odbora, a potpredsjednici su Ante Topalović, Damir Lneniček, Ivica Vranić i Velimir Žunac.

Gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček izabran je za potpredsjendika Županijskog odbora i predsjednika GO Daruvar / Foto: Grad Daruvar
Gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček izabran je za potpredsjendika Županijskog odbora i predsjednika GO Daruvar / Foto: Grad Daruvar

Ove unutarstranačke izbore nije pratila gotovo nikakva neizvjesnost u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jer su u samo tri općine postojali protukandidati, a u ostalim županijskim općinama i gradovima članovi HDZ-a nisu imali izbora nego zaokružiti samo jednog kandidata. 

Žunac kandidat za župana

Velimir Žunac, koji je svojedobno imao ambicije postati predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, potvrdio je nakon završetka izbora da će biti HDZ-ov kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine.

- Danas sam po treći put izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije i ovim putem želim zahvaliti svim članovima stranke koji su danas izašli na izbore i u ovim zahtjevnim epidemiološkim uvjetima pokazali odgovornost i snagu Hrvatske demokratske zajednice - stoji u priopćenju koje je nakon završetka izbora poslao Miro Totgergeli.

Izlaznost nije bila velika

- Izlaznost je mogla biti i veća, no na nju je, osim koronavirusa sigurno utjecala i činjenica da ni ja, a ni kandidati za potpredsjednike Županijskog odbora nismo imali protukandidate. Međutim to ne umanjuje snagu HDZ-a BBŽ-a. Upravo suprotno, ta činjenica zapravo najbolje govori o radu Županijskog odbora i smjeru kojim ide u zadnje četiri godine. Ovom prilikom želim čestitati izabranim županijskim potpredsjednicima kao i svim predsjednicima, potpredsjednicima i članovima općinskih i gradskih odbora - poručio je Totgergeli.

- Pred nama je novi izazov, a to su lokalni izbori u proljeće iduće godine, no prije toga još moramo 6. prosinca izabrati Županijski odbor. To je najvažnije tijelo županijske organizacije koje će i ovog puta imati ključnu ulogu u izradi izbornog programa, izradi strategije kampanje i odabiru kandidata za same izbore. Siguran sam da imamo snage osvojiti Bjelovarsko-bilogorsku županiju i ponoviti rezultat s posljednjih parlamentarnih izbora kada smo pobijedili u svim općinama i gradovima naše županije – rekao je Totgergeli.

Bez neizvjesnosti

Na izborima u gradovima nije bilo baš nikakve drame jer su svi imali istaknutog samo jednog kandidata. Na čelu bjelovarskog Gradskog odbora i dalje će biti Ante Topalović, u Daruvaru Damir Lneniček, u Garešnici Željko Starčević, u Čazmi Ivica Vranić, a u Grubišnom Polju Marija Jungić.

U Jedine tri općine u kojima su na listama postojali i protukandidati, birači su u Šandrovcu birali između Daria Halauša i Miroslava Sokolića. Pobjedu je odnio Halauš. U Velikom Grđevcu je Matija Grdinić pobijedio Peru Solića, a u Velikoj Pisanici birači su između Lahorke Lebinac, Katice Major i Zdravka Soptija izabrali Lahorku Lebinac.

Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana snimljen na unutarstranačkim izborima HDZ-a / Foto: Compas.hr
Gradonačelnik Lipika Vinko Kasana snimljen na unutarstranačkim izborima HDZ-a / Foto: Compas.hr

U Pakracu i Lipiku, gradovima u Požeško-slavonskoj županiji, također nije bilo neizvjesnosti. Vinko Kasana, lipički gradonačelnik i dosadašnji predsjednik GO HDZ-a, potvrdio je novi predsjednički mandat na čelu lipičkog Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, a izabran je i za potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a. 

Blažević zamijenila Hušku

U Pakracu je za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a izabrana aktualna gradonačelnica Anamarija Blažević. Ona na ovo mjesto dolazi umjesto dosadašnjeg predsjednika pakračkog HDZ-a Davora Huške koji je odustao od kandidature za stranačke dužnosti.

U Pakracu je za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a izabrana aktualna gradonačelnica Anamarija Blažević / Foto: Pakrački list
U Pakracu je za predsjednicu Gradskog odbora HDZ-a izabrana aktualna gradonačelnica Anamarija Blažević / Foto: Pakrački list