Fotografija: Damir Lneniček, gradonačelnik Grada Daruvara ide po drugi mandat/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Damir Lneniček, gradonačelnik Grada Daruvara ide po drugi mandat/Foto: MojPortal.hr

Lneniček: "Idem po novi mandat. Pokrenuli smo Daruvar i želimo ga nastaviti razvijati"

"Ponosan sam što je danas zaposleno gotovo 3000 naših sugrađana, najviše u zadnjih 10 godina i što je proračun za 2021. najveći u povijesti grada", kaže LneničekNa gradskom odboru HDZ-a Daruvar, aktualni gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček i njegova zamjenica Vanda Cegledi dobili su povjerenje da nastave dalje i krenu u izbornu bitku po novi mandat. Gradonačelnik Lneniček povodom objave kandidature poslao je priopćenje medijima koje prenosimo u cijelosti i u izvornom obliku. 

"Drage DAruvarčanke i DAruvarčani,

nakon što smo, zahvaljujući vama, dobili povjerenje na izborima 2017. godine, prionuli smo intenzivnom poslu. Protekle četiri godine bile su vrlo izazovne, a posebno 2020. godina. Otvorili smo mnoge teme, suočili se s brojnim problemima i izazovima, taknuli u svaki kutak grada kako bismo naš grad DAruvar učinili boljim mjestom za život svih naših građana.

Investicije 

Navedimo samo neke od njih: kupnja Dalita, dogradnja oba vrtića, pokretanje Razvojne agencije, zatvaranje predstečaja Termalnog vodenog parka, potpuna izmjena ulične rasvjete, obnova i stavljanje u funkciju napuštenih zgrada i zemljišta kroz EU projekte i privatne investicije u svrhu stvaranja novih radnih mjesta, izgradnja Veteranskog centra i ceste do Petrovog vrha, kupnja zgrade Elektrometala te Doma za starije i nemoćne, rješavanje pitanja aglomeracije i tenisa te brojne druge teme.

Pri tome smo mislili na naše najmlađe sugrađane od jasličke, vrtićke i školske dobi pa sve do studenata. Mislili smo na njihove roditelje, a isto tako i na naše umirovljenike, poduzetnike, hrvatske branitelje, vatrogasce, sportaše (male i velike), na udruge, bili smo potpora građanskim inicijativama, ali i svakom sugrađaninu koji je trebao pomoć.

Damir Lneniček, gradonačelnik Grada Daruvara/Foto: MojPortal.hr
Damir Lneniček, gradonačelnik Grada Daruvara/Foto: MojPortal.hr

Usprkos najvećoj krizi u Hrvatskoj od Domovinskog rata, zbog pojave korone, koja je ostavila trag na velik dio našeg gospodarstva i turizma, uspjeli smo nastaviti s planiranim investicijama, privući nove te aktivnim mjerama pomoći poduzetnicima. Slobodno mogu reći da je Daruvar danas gradilište u kojem se traži kvadrat stana, kuće, zemljišta i poslovnog prostora više. Ponosan sam što je danas u gradu zaposleno gotovo 3000 naših sugrađana, najviše u zadnjih deset godina i što je proračun za 2021. najveći u povijesti grada.

Pažnja i ulaganje

Posao, naravno, nije gotov jer grad, a to smo svi mi, živi, mijenja se, traži stalnu brigu, pažnju i ulaganje te nastavak svih započetih i stvaranje novih projekata.

Hvala Vam na dosadašnjem povjerenju!

Pokrenuli smo DAruvar

...nastavimo DAlje!", stoji u priopćenju Damira Lneničeka.

Pozitivna komunikacija

Nakon što smo dobili priopćenje, nazvali smo Damira Lneničeka da nam prokomentira ulazak u novu bitku za gradonačelnički mandat. 

Kakvu kampanju očekujete?

- Očekujem korektnu kampanju. Vjerujem da ćemo svi tijekom kampanje iznositi činjenice, a u konačnici sve za boljitak našeg grada. A možda ćemo čuti i neke nove ideje. 

Kakve nove ideje?

- Pa, možda od nekih drugih kandidata. Nadam se da će biti još više kandidata. Što je više kandidata, to će biti zanimljivije. Želimo voditi isključivo pozitivnu kampanju. Mislim da smo to pokazali i s kampanjom za izbore 2017. godine. Nikad nismo išli ispod pojasa, zadržali smo jednu razinu pristojnog i normalnog komuniciranja. I tijekom ove četiri godine rada Gradskog vijeća, rada mojih zamjenika i mog rada vođena je konstruktivna politika. S pozitivnim stavom i normalnom komunikacijom išli smo na prošle izbore i pobijedili, s pozitivnim stavom i normalnom komunikacijom idemo po pobjedu i na ovim izborima. 

Čini se da će kandidata biti dosta i da će se gradonačelnik birati u drugom krugu?

- Nadam se da ću dobiti povjerenje građana na osnovu svega ovoga što smo moja zamjenica i ja radili protekle četiri godine, ali građani su ti koji će odlučiti. Naravno, nadamo se pobjedi u prvom krugu, ali to ovisi o našim sugrađanima. Mi idemo s jednim pozitivnim stavom na izbore, pokrenuli smo Daruvar i sada želimo nastaviti raditi na razvoju našeg grada na dobrobit svih naših sugrađana.