Fotografija: Vrhunski rimski nalaz, mali stakleni diatretum na kraju postaje obični vinski pehar i zaštitni znak za gastronomsko-turističku manifestaciju Vinodar/Foto: Turistička zajednica
Galerija
Vrhunski rimski nalaz, mali stakleni diatretum na kraju postaje obični vinski pehar i zaštitni znak za gastronomsko-turističku manifestaciju Vinodar/Foto: Turistička zajednica

Daruvar će imati Vinodar i ove godine. Prijavite svoje sorte vina, možda osvojite vrijedno priznanje

"Vinodar će biti i mjesto regionalnog ocjenjivanja Sauvignona uz ocjenjivanje i izlaganje vina od drugih sorata - rekao je Ratko Vuković, predsjednik Organizacijskog odbora VinodaraDa, dobro ste čuli. Grad Daruvar u suradnji s Daruvarskom vinskom cestom i Turističkom zajednicom Daruvar-Papuk i ove godine organizira 22. međunarodnu izložbu vina pod nazivom „Vinodar 2021“ najzabavniji festival vina.

„Vinodar 2021“ trajat će devet dana, od 29. svibnja do 6. lipnja i bit će popraćen raznim edukacijskim, zabavnim i kulturnim događanjima među kojima je i izložba vina koja se odvija u dvorcu grofa Jankovića te sajam tradicionalnih proizvoda i obrta koji će trajati od 4. lipnja do 6. lipnja na glavnom gradskom trgu uz bogatstvo dodatnih sadržaja.

Poziv vinarima

- Na inicijativu Organizacijskog odbora Vinodara i proizvođača vina okupljenih u Udruzi Graševina Croatica odlučeno je da Vinodar bude i mjesto regionalnog ocjenjivanja Sauvignona uz ocjenjivanje i izlaganje vina od drugih sorata - rekao je Ratko Vuković, predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara te pozvao sve zainteresirane da prijave uzorke Sauvignona, ali i uzorke drugih sorti.

Ratko Vuković, pročelnik Grada Daruvara za gospodarstvo i predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara/Foto: Dijana Puhalo
Ratko Vuković, pročelnik Grada Daruvara za gospodarstvo i predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara/Foto: Dijana Puhalo

Kako kaže, zaprimanje uzoraka bit će od 23. i 26. travnja u prostorijama „Badel 1862 d.d. -Vinariji Daruvar“, a kontaktirati možete na telefonski broj 043/331-943 ili e-mail: vinarija.daruvar@badel1862.hr.

Prema njegovim riječima, za svaku vrstu vina potrebno je dostaviti šest boca, označenih ispisanim naljepnicama ili službenim etiketama, i to obavezno u kartonskoj ambalaži/kutijama radi olakšane daljnje manipulacije uzorcima (u što je uključen izložbeni eksponat). Kotizacija po uzorku iznosi 100 kuna, a svaki naredni uzorak je 60 kuna i uplaćuje se na račun Udruge Daruvarska vinska cesta, Erste banka HR142402006-1100542279, model 00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis „Vinodar-uzorci“.

Predaja uzoraka

- Ako za predani uzorak posjedujete podatke nekog od kemijsko-analitičkih laboratorija o kemijskoj analizi slijedećih parametara: vol % alkohola, ukupne kiseline ili reducirajući šećeri, molim priložite kod predaje uzoraka - dodao je Ratko Vuković.

Inače, organizator Izložbe za sve sudionike priprema katalog, a cijenu unosa snosi organizator. Reklamiranje subjekta u katalogu iznosi 500 kuna (crno-bijelo) ili 1000 kuna (u boji) plus PDV. Katalog sudionika Izložbe s rezultatima Ocjenjivačke komisije objavit će se na dan otvorenja Izložbe 4. lipnja.

- Veselimo se odazivu i nadamo se da će zainteresirani predati što veći broj uzoraka i na taj način predstaviti svoj rad i obogatiti ovogodišnji „Vinodar 2021“ - poziva Ratko Vuković, predsjednik Organizacijskog odbora Vinodara.