Fotografija: Drvena kuća veličine je oko 200 četvornih metara/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Drvena kuća veličine je oko 200 četvornih metara/ Foto: Deni Marčinković

U Kraljevcu izgrađena još jedna kuća za odmor: "Zadovoljni gosti su nam najbolja reklama"

Interes za najam ovakvih kuća postoji već dugo, a tijekom pandemije, odnosno prestankom rada restorana i sala za svečane prigode, uvelike se povećao, kaže vlasnik Filip HrgaMladi Filip Hrga vlasnik je kuće za odmor u Kraljevcu, mjestu u Općini Rovišće, koja bi uskoro trebala primiti prve goste. Naime, Hrga je još jedan u nizu poduzetnika koji je sudjelovao na Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, a njegovu drvenu kuću, veličine oko 200 četvornih metara danas su posjetili bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, načelnik Rovišća Slavko Prišćan te direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

Povećanje smještajnih kapaciteta

- Dobio sam 25 tisuća kuna kao poduzetnik-početnik. Interes za najam ovakvih kuća postoji već dugo, a tijekom pandemije, odnosno prestankom rada restorana i sala za svečane prigode, uvelike se povećao. To je razlog zašto smo odlučili povećati broj ležaja te ćemo uskoro imati 10 kreveta, pojasnio je Hrga te nastavio.

Filip Hrga/: Deni Marčinković
Filip Hrga/: Deni Marčinković

- Do sada se nisam nigdje oglašavao, već smo radili po principu preporuke i imamo rezervacije za predstojeću sezonu. Zadovoljni gosti nam su najbolja reklama, poručio je vlasnik kuće za odmor Hrga.

Prosto za fešte/ Foto: Deni Marčinković
Prosto za fešte/ Foto: Deni Marčinković

Podršku ovoj vrsti turizma iskazao je i gradonačelnik Hrebak, kazavši pritom da su Grad, Općina i Turistička zajednica zapravo dali mali obol cijeloj priči, a najveći dio ulaganja snose sami vlasnici.

Promocija kontinentalnog turizma

- I u budućnosti ćemo nastaviti promovirati ovakve priče, jer želimo da se sazna za Bilogoru i sve potencijale koje ona ima. Naša je želja sve poduzetnike i OPG-ove okrupnjavati. Cijeli fond potpora iznosi je nešto manje od milijun kuna, a praktički svi koji su se javili na natječaj, sredstva su i dobili. Veselim se ovoj suradnji i sljedeće godine te se zahvaljujem svim načelnicima koji su prepoznali ovaj put, naglasio je Hrebak.

Gornja terasa/ Foto: Deni Marčinković
Gornja terasa/ Foto: Deni Marčinković

Pomoć novim, ali i postojećim turističkim djelatnicima, pružila je i Općina Rovišće.

- Čestitam gospodinu Hrgi koji se odlučio izgraditi ove kapacitete, koji će doprinijeti njemu, ali i razvoju sličnih objekata na našem području. Potencijala ima, što dokazuje i obitelj iz Čilea, koja također ima kuću za odmor u Kraljevcu. Nastavit ćemo i dalje pomagati svima u ovom sektoru, jer smatramo da je pred njima svijetla budućnost, kazao je načelnik Slavko Prišćan.

Pomoć u oglašavanju

Inače, razvoj kontinentalnog turizma ovog kraja, uz Grad Bjelovar, TZ Bilogora-Bjelovar i Općinu Rovišće, podupire još osam okolnih općina. 

Filip Hrga, Dario Hrebak, Slavko Prišća i Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Filip Hrga, Dario Hrebak, Slavko Prišća i Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

- Veseli me što se i mladi ljudi odlučuju na bavljenje turizmom. Tim više, što Filipu ovo nije primarna djelatnost, ali se nadam da će jednog dana možda i spojiti zdravstveni i ruralni turizam. Također, nadam se da će Hrga potaknuti i druge ljude da se uključe u turizam, jer je poznato da oni međusobno nisu konkurencija, rekla je direktorica Kelek.

Za kraj je dodala i to da će svim početnicima pomoći u oglašavanju, a na tom tragu bit će i postavljeno i 70 novih smeđih turističkih tabli. 

Pogled s terase/ Foto: Deni Marčinković
Pogled s terase/ Foto: Deni Marčinković

Unutrašnjost kuće/ Foto: Deni Marčinković
Unutrašnjost kuće/ Foto: Deni Marčinković