Fotografija: Kuća za odmor Car u Gudovcu čeka prve goste/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Kuća za odmor Car u Gudovcu čeka prve goste/Foto: Grad Bjelovar

U Gudovcu otvorena kuća za odmor s bazenom: "Puni smo dva mjeseca unaprijed"

"Da nije bilo pomoći Grada vjerojatno ne bi dočekali goste jer bismo za ta sredstva bili prekratki. Pratimo nove projekte jer imamo još objekata koje bismo htjeli staviti u funkciju", kazao je Zlatko CarBJELOVAR – Na bjelovarskom području otvorena je još jedna lijepa kuća za odmor.

Riječ je o Kući za odmor Car koja se nalazi u prigradskom naselju Gudovac. Objekt je veličine oko 85 m2 s ograđenom okućnicom i popratnim sadržajima, među kojima su i bazen te dječje igralište.

Tradicijska kuća

Spomenimo, vlasnik Kuće za odmor, Zlatko Car na Javnom je pozivu za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar dobio pedeset tisuća kuna. Kuća za odmor Car ima smještajni kapacitet za pet osoba, te uskoro dobiva svoje prve goste. Na imanju se nalazi i Tradicijska kuća koja je građena 1919. godine na tradicionalan način, a unutrašnjost kuće je uređena očuvanim starinskim namještajem iz 19. stoljeća.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

Kako to izgleda, danas se došao uvjeriti i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je i sam Gudovčanin.

- Potencijali su na našem području ogromni, imamo preko 50 ovakvih objekata, a javnim pozivom sufinancirali smo njih 30-ak. Da sam prije nekoliko godina takvo što napravio, proglasili bi me ludim. Iduće godine sufinancirat ćemo i više jer smatram da ćemo se dolaskom bjelovarskih Toplica još ozbiljnije baviti turizmom. Nedostaju nam ovakvi turistički objekti i zato mi je drago vidjeti da se oni realiziraju. Drago mi je vidjeti zadovoljne članove obitelji Car, poznate gudovačke obitelji. Oni su već sada dva mjeseca unaprijed puni, a predviđam da će kroz nekoliko godina posla biti duplo više, kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodatna turistička vrijednost

- To je trend, ljudi su željni drugačijeg oblika turizma, nije više zanimljivo isključivo more. Bilogora ima pregršt potencijala. Čestitam obitelji Car na ovom pothvatu, na odluci da idu u turizam i da stvaraju dodatnu turističku vrijednost. Nije to jednostavno, mi smo samo malo potpomogli, njihovih je stalih 95 posto investicije, no vjerujem da će i tih pet ili 10 posto njima biti lijepa poruka i motiv da i dalje ulažu. Neovisno o tome što su ove godine prošli na javnom pozivu, ako će imati dobar projekt za unaprijediti postojeću ponudu, mogu se ponovno javiti, zaključio je Hrebak.

Zlatko Car kazao je da su u ovaj projekt ušli kao obitelj.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

- Osjetili smo da na ovom području postoji potreba i na kraju krajeva, renovirali smo objekte koji nam nisu trebali za obitelj. Doslovno smo ih pretvorili u turističke sadržaje. Još uvijek smo na početku, uzbuđeni smo i jedva čekamo prve goste, kazao je Car zahvalivši gradonačelniku Hrebaku na potpori.

Idealna pozicija

- Mi kao obitelj da nije bilo pomoći Grada vjerojatno ne bi dočekali goste jer bismo za ta sredstva bili prekratki. Pratimo nove projekte jer imamo još objekata koje bismo htjeli staviti u funkciju. Ovaj objekt kategoriziran je s tri zvjezdice i ima pet kreveta što je u ovom trenutku solidno, kazao je Car pozvavši goste da im se jave. Gudovac je, tvrdi, idealna destinacija. U blizini su budućih toplica, infrastruktura je na zavidnoj razini, a selo poprima sve ljepše konture što nikoga neće ostaviti ravnodušnim, uvjeren je.

Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar
Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo