Fotografija: Kuća za odmor obitelji Draclin uskoro će dobiti i vanjski bazen/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Kuća za odmor obitelji Draclin uskoro će dobiti i vanjski bazen/ Foto: Deni Marčinković

Bernardo Draclin: "Kuću za odmor još uvijek uređujemo, a već smo bukirani za cijelo ljeto"

Milijun kuna djeluje kao veliki iznos, ali zapravo i nije. Uvjeren sam da ćemo s tim iznosom poduprijeti barem pet ili šest milijuna kuna vrijednih investicija, smatra Hrebak.- Prije godinu dana počeli smo uređivati kuću, a turističku djelatnost prijavili smo prije par mjeseci. Goste još uvijek nismo imali, ali smo već sada popunjeni za cijelo ljeto, što nas je ugodno iznenadilo. Riječ je o turistima iz Nizozemske, Danske i Njemačke. Kuća je spremna, još moramo završiti vanjske radove. Iznajmljuje se cijela kuća, u kojoj su tri sobe, odnosno možemo primiti osam ljudi. Uz odmor u kući s bazenom, naši gosti moći će uživati u prekrasnoj prirodi i imat će priliku upoznati našu kulturu, poručio je Bernardo Draclin vlasnik spomenute kuće i imanja na kojemu je danas održano potpisivanje ugovora za dodjelu bespovratnih potpora Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, namijenjenih za turizam. 

Bernardo Draciln ostvario je potporu od 5o tisuća kuna/ Foto: Deni Marčinković
Bernardo Draciln ostvario je potporu od 5o tisuća kuna/ Foto: Deni Marčinković

Draclin je kroz ovaj javni poziv ostvario pravo na bespovratnih 50 tisuća kuna i to za izgradnju bazena. Iako je u uređenje cijele kuće uložio znatno veća sredstva, kaže, dobivena pomoć svakako mu je dobro došla. Konkretno, samo bazen vrijedan je više od 30 tisuća eura.

Razvoj turizma

Na njegovom imanju danas je potpisano 30 ugovora, a prema riječima gradonačelnika Darija Hrebaka, ukupno su vrijedni nešto malo manje od milijun kuna.

Potpisnici ugovora s predstavnicima lokalne vlasti/ Foto: Deni Marčinković
Potpisnici ugovora s predstavnicima lokalne vlasti/ Foto: Deni Marčinković

- Želimo doprinijeti razvoj turizma na području Bjelovara i okolnih općina. Ovaj javni poziv namijenjen je pretežito malim iznajmljivačima, a za gotovo polovicu potpisnika ugovora ovo je i prvi kontakt s turizmom, odnosno do sada se tom djelatnošću nisu bavili. Projekt ima dvostruku vrijednost. Osim potpore razvoju turizma, ujedno potičemo ljudi da se počnu baviti poduzetništvom. Bilogora ima neograničene mogućnosti razvoja turizma, koji ćemo i dalje nastojati razvijati, pored ostalog kazao je bjelovarski gradonačelnik te najavio da će u idućih nekoliko tjedana obići sve koji su ostvarili jednokratnu pomoć.

Dodao je i to da spomenuti javni poziv planiraju provesti i iduće godine, možda i u većem obimu.

Cjelovita priča

- Ovo je cjelovita priča koja će sigurno dovesti nove ljude u naš kraj, što je samo po sebi veliki benefit. Milijun kuna djeluje kao veliki iznos, ali zapravo i nije. Uvjeren sam da ćemo s tim iznosom poduprijeti barem pet ili šest milijuna kuna vrijednih investicija, naglasio je Hrebak.

Dario Hrebak i Bernardo Draclin/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Bernardo Draclin/ Foto: Deni Marčinković

Kuća može primiti osam ljudi/ Foto: Deni Marčinković
Kuća može primiti osam ljudi/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo brojem pristiglih prijava iskazala je i direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek.

- Zahvaljujem se svim ljudima koji su krenuli u avanturu zvanu turizam, jer znamo da to nije jednostavno u našoj županiji. Međutim, imamo za ponudili lijepu prirodu, a turiste možemo zadržati isključivo kvalitetnim sadržajem, odnosno gotovim proizvodom. To su luksuzne kuće ili tematske staze, a moramo raditi i na lošoj demografskoj slici sela. To možemo potaknuti upravo turizmom, zaključila je Kelek.

Ukupno je potpisano 30 ugovora/ Foto: Deni Marčinković
Ukupno je potpisano 30 ugovora/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da su svojim dolaskom podršku ovom projektu iskazali i zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić te načelnici okolnih općina. 

Unutrašnjost kuće/ Foto: Deni Marčinković
Unutrašnjost kuće/ Foto: Deni Marčinković