Fotografija: Dogradonačelnik Brajdić pojasnio je zašto je krpanje rupa na korzu neophodno, ali i kada kreće rekonstrukcija/Foto: Martina Čapo
Galerija
Dogradonačelnik Brajdić pojasnio je zašto je krpanje rupa na korzu neophodno, ali i kada kreće rekonstrukcija/Foto: Martina Čapo

KRPANJE KORZA "Nema dodatnog troška, asfalt je predviđen aglomeracijom"

Prva etapa uređenja korza je od Gimnazije do DM-a, a radovi kreću početkom travnja. Sljedeća, druga etapa kreće u kolovozu ili rujnu i treća, u siječnju iduće godine, pojašnjava BrajdićBJELOVAR – Asfaltiranje rupa koje su na bjelovarskom korzu nastale nakon radova na aglomeraciji, zbunilo je mnoge Bjelovarčane. Mnogi od njih na društvenim mrežama negoduju jer smatraju da se bespotrebno troši novac na asfalt, a u planu je rekonstrukcija cijelog korza.

Provjerili smo s bjelovarskim dogradonačelnikom Igorom Brajdićem o čemu je točno riječ i je li se taj asfalt, budući da će korzo uskoro biti popločen, mogao primjerice, iskoristiti na nekom drugom mjestu, a ne na korzu s kojeg će uskoro ionako biti ponovno raskopan.

Jasna situacija

- Taj se asfalt nije mogao nigdje drugdje iskoristiti jer je njegov trošak ubrojen unutar projekta aglomeracije koja se ovih dana privodi kraju. Poznato je da da smo raspisali javni poziv za uređenje korza, a trenutno se odbire najbolji ponuđač. To je proces koji košta 11 i pol milijuna kuna i u kojem ne želimo pogriješiti ili zbog požurivanja stvoriti prostora za žalbe ili slično. A to nije u interesu niti nama, niti građanima, niti ugostiteljima ili poduzetnicima na korzu, ističe Brajdić i dodaje kako je od početka bio dogovor da će radovi na rekonstrukciji korza započeti početkom travnja.

Krpanje rupa predviđeno je u projektu Aglomeracije/Foto: Martina Čapo
Krpanje rupa predviđeno je u projektu Aglomeracije/Foto: Martina Čapo

- Od tada pa narednih godinu dana korzo će se uređivati u tri etape. Prva etapa je od Gimnazije do DM-a i nju sada ne asfaltiramo jer uskoro kreću radovi koji će trajati četiri mjeseca, kao i svaka naredna etapa. Sljedeća, druga etapa kreće otprilike u kolovozu ili rujnu i ona posljednja, treća u siječnju iduće godine, pojašnjava Brajdić i vraća se na asfaltiranje rupa nakon aglomeracije.

Krpanje ima smisla

- Po cijelom gradu je tako. Krpanje rupa predviđeno je u projektu aglomeracije i taj se asfalt može utrošiti jedino tu, zaključuje Brajdić i ponavlja da krpanje u drugom dijelu korza, onom sjevernom, itekako ima smisla.

U tijeku je krpanje rupa kod Gradskog muzeja/Foto: Martina Čapo
U tijeku je krpanje rupa kod Gradskog muzeja/Foto: Martina Čapo

U protivnom, građani bi gotovo cijelu godinu lomili noge po rupama, a korzo bi izgledao neugledno i ljudima koje će posjećivati Bjelovar zbog nadolazećih manifestacija - Pisanicom do Uskrsa i na Terezijani.