Fotografija: Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)
Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (ilustracija)

Mađarski vojni helikopter srušio se kod Drniša: Nađena dva tijela, traže trećeg člana posade

Riječ je o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuciNa području Pakova sela u Šibensko kninskoj županiji se srušio vojni helikopter, javlja N1 i dodaje da nije riječ o helikopteru Oružanih snaga RH.

Riječ je o helikopteru mađarskih oružanih snaga koji se u Hrvatskoj nalazi na obuci. Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević potvrdio je za N1 da se vidi dim na protupožarnim kamerama

Helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uključili su se danas u potragu za srušenim helikopterom, dodaje N1.

O padu helikoptera u kanjonu Čikole na području Pakova Sela pitali smo i glasnogovornika PU šibensko-kninske, ali nismo mogli dobiti službenu informaciju osim da su i policijske ekipe na terenu.

- Nadležne službe će dati priopćenje kad budu raspolagali informacijom, to je sve što Vam zasad mogu reći - rekao nam je Pavić.

Kako neslužbeno doznajemo, radi se o helikopteru mađarskih oružanih snaga na obuci u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Inače, MORH je danas dao i priopćenje da se u razdoblju od 20. do 30. lipnja mogu očekivati gužve da se u sklopu priprema za vojnu vježbu ocjenjivanja borbene spremnosti, "Strong Bastion 2023." od 20. do 30. lipnja očekuje se pojačan promet vojnih vozila u oba smjera od graničnog prijelaza s Mađarskom Letenye-Goričan do vojarne "7. gardijske brigade Puma" u Varaždinu, priopćio je MORH. "Strong Bastion 2023." distribuirana je računalno potpomognuta vježba koja se provodi u organizaciji Multinacionalnog divizijskog zapovjedništva - Centar (Multinational Division Centar – MND-C) na dvije lokacije u Hrvatskoj i Mađarskoj, u Varaždinu i Székesfehérváru, naveli su u utorak iz Ministarstva obrane RH.

Tijekom vježbe planirano je izmještanje prednjega zapovjednog mjesta iz Mađarske u Hrvatsku, s ciljem ocjenjivanja Stožera MND-C tijekom izmještanja prednjeg zapovjednog mjesta. Hrvatska vojska sudjeluje u vježbi temeljem Odluke Vlade RH o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga RH radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2023. Nije stoga poznato je li navedeni helikopter bio dio sustava oružanih snaga koji sudjeluje u navedenoj vježbi ili je dio nekog drugog programa vojne suradnje Mađarske i Hrvatske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!