Fotografija: Očevid na području gdje se dogodila nesreća/Foto: Vlado Kos/CROPIX
Očevid na području gdje se dogodila nesreća/Foto: Vlado Kos/CROPIX

MiG se prepolovio, dio je izgorio, ostao je samo rep: Piloti prebačeni u Zagreb, jednom ozlijeđene noge

Neslužbeno se doznaje da je avion pao zbog otkazivanja motora, no točan uzrok nesreće znat će se nakon istragePotraga za MIG-om i dvojicom pilota ukupno je, prema riječima Zvonimira Milera, voditelja potraga u HGSS-u, trajala 2 sata i 7 minuta, piše Jutarnji.hr.

- Dojavu o padu aviona dobili smo u 14,18 sati, a prvi timovi na terenu su bili u 15,20 sati. Već u prvom satu imali smo locirana oba pilota, a ubrzo i mjesto pada aviona. U 16,23 sati piloti su medicinski zbrinuti i evakuirani helikopterom, mjesto pada je osigurano, a akcija je zaključena u 16,25 sati - rekao je Miler, kazavši i kako je na terenu bilo 28 pripadnika HGSS-a sa 15 vozila, jednom bespilotnom letjelicom i jednim potražnim timom. Miler je istaknuo i kako je cijela akcija koordinirana iz njihovog zapovjednog centra.

Pao između dva brda

- Uz pomoć kartografije definira se putanja leta aviona te moguća putanja pada i tako se sužava područje. To je jedan modernizirani sustav, kombinacija tehnologije, znanosti i rada i požrtvovnosti na terenu - kazao je Miler.

Neslužbeno se doznaje da je avion pao zbog otkazivanja motora, no točan uzrok nesreće znat će se nakon istrage.

 - Trenutno se ne može pristupiti području gdje je zrakoplov pao. To je gusta šuma i šikara, to je u jednom prostoru između dva brda, gdje je pao avion koji se prepolovio. Dio je izgorio, ostao je samo rep. Načelnik PU virovitičko-podravske i voditelj službe policije za javni red i mir su zajedno s vatrogascima prvi došli do mjesta pada aviona i pristupili gašenju. Jednog pilota su pronašli službenici interventne policije i jedan mještanin koji su mu pomogli. Drugi pilot je sam došao do kuće blizu nesreće. Mjesto pada osigurava vojna policija, rekao je za N1 novinar ICV-a Tomislav Maloča.

Dodaje da su piloti helikopterom prebačeni u bolnicu u Zagrebu.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!