Fotografija: Učenici su bili glavne zvijezde izložbe u Gradoksm muzeju/Foto: MojPortal
Galerija
Učenici su bili glavne zvijezde izložbe u Gradoksm muzeju/Foto: MojPortal

Igor Brajdić: "Izložba radova učenika svih pet bjelovarskih OŠ, najveća je u povijesti Bjelovara"

"Znate što se meni najviše sviđa? Pa to je ovaj žamor i što napokon nemamo više maske. A što se tiče izložbe, naši građani mogu vidjeti preko tisuću dječjih radova na jednome mjestu", kazao je BrajdićBJELOVAR - U sklopu bjelovarske gradske manifestacije Pisanicom do Uskrsa danas je točno u podne u galeriji Naste Rojc Gradskog muzeja Bjelovar otvorena izložba likovnih radova učenika bjelovarskih osnovnih škola.

Cijeli članak u kojem ravnatelj muzeja Milan Pavlović s kojim smo razgovarali jučer, ističe koliko im je učeničkih radova pristiglo, možete pročitati OVDJE.

Dogradonačelnik Igor Brajdić otvorio je Izložbu/Foto: MojPortal
Dogradonačelnik Igor Brajdić otvorio je Izložbu/Foto: MojPortal

Podsjetimo, u izložbi sudjeluje svih pet bjelovarskih osnovnih škola, a učenici su različitim likovnim tehnikama predstavili svoje viđenje najvećeg kršćanskog blagdana - Uskrsa.

Učenici dali najbolje od sebe

-Uistinu je predivno na jednom mjestu vidjeti ovoliko dječjih radova. Toliko različitih tehnika i motiva je korišteno, različit je bio i pristup djece. Svi su oni uz pomoć svojih mentora pokazali najbolje od sebe i vjerujem da će svi posjetitelji uživati u ovoj divnoj izložbi.

Isto tako, u atriju Muzeja, otvorena je još jedna izložba pod nazivom Uskršnja manifestacija, nastala na radionicama izrade pisanica u sklopu europskog projekta „Povećanje kvalitete života umirovljenika aktivnim starenjem u Bjelovaru“ kojega provode Bjelovarski slavuji - Fakini, a u suradnji s Udrugom žena Gudovac i Gradom Bjelovarom.

Jedan dio izrađenih radova/Foto: MojPortal
Jedan dio izrađenih radova/Foto: MojPortal

Vesna Belošević, predsjednica Udruge žena Gudovac istaknula je kako je udruga bila partner u projektu.

-Odradili smo prekrasne radionice s našim umirovljenicima i pokazali da imamo puno kreativnosti i volje. Želimo svima uljepšati uskrsne blagdane, zaključila je Belošević.

Kreativni umirovljenici

Ivan Ćurić iz Bjelovarskih slavuja – fakina kazao je kako već dvije godine provode više od 300 različitih aktivnostima među kojima je i ova radionica izrade pisanica.

-Kroz projekt prolazi više od 250 umirovljenika. Imamo još godinu dana do kraja projekta i zadovoljni smo kako on napreduje, zaključio je Ćurić.

Bjelovarski osnovnoškolci pripremili su više od 1000 radova/Foto: MojPortal
Bjelovarski osnovnoškolci pripremili su više od 1000 radova/Foto: MojPortal

A zadovoljan svime viđenim u Gradskom muzeju Bjelovar, kao i manifestacijom Pisanicom do Uskrsa je i bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić.

Napokon bez maski

-Uz ove prekrasne radove koji su izloženi, znate što se meni najviše sviđa? Pa to je ovaj žamor i što nakon dvije godine napokon nemamo više maske na licima. Napokon vidimo lica jedni drugima, nadam se da smo se toga riješili. Kao načelnik stožera pozdravljam učitelje, profesore i sve ostale koji su podnijeli velik teret u protekle dvije godine, a što se tiče izložbe, reći ću kako je ova likovna najveća u povijesti Grada Bjelovara, kako mi je rekao i ravnatelj Muzeja. Preko tisuću radova možemo vidjeti na jednome mjestu. Naši građani u narednim danima mogu vidjeti što sve naši učenici mogu i znaju, kazao je Brajdić otvorivši Izložbu likovnih radova.

„Glavni i odgovorni“ na netom otvorenoj Izložbi bili su upravo bjelovarski mališani. Tia je odala kako joj se jako sviđa sve što može vidjeti.

Ovo je najveća izložba likovnih radova u povijesti grada Bjelovara/Foto: MojPortal
Ovo je najveća izložba likovnih radova u povijesti grada Bjelovara/Foto: MojPortal

-Ovdje je izložen i moj rad, jako je lijepo, kazala je Tia. Petar je dodao kako su se svi potrudili, a s njim se složila i Nika.

Svi koji žele pogledati Izložbu likovnih radova u bjelovarskom Gradskom muzeju mogu to učiniti sve do 7. svibnja.