Fotografija: Foto: Robert Fajt/CROPIX
Foto: Robert Fajt/CROPIX

Ignorirali upozorenja na A1 pa doveli u probleme sebe, HGSS, vatrogasce... I prijeti im smiješna kazna

Zakonodavac smatra da je više nego dvostruko teži prekršaj vožnja s blatnim gumama, nego ignoriranje zabrane vožnje zatvorenom autocestomUsporedbe radi, ako s kotača ne uklonite blato, a sa zemljane ceste se uključujete na asfaltiranu prometnicu, platiti ćete 130 € kazne

Svi oni koji su u nedjelju svjesno ignorirali znakove o zatvorenoj autocesti, kao i desetak istih upozorenja na potezu od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, mogu biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 60 eura!

Toliko naime, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, iznosi kazna za sudionike u prometu koji ne poštuju prometne znakove ograničenja, zabrana i obveza. Dakle, vlasnici 26 automobila koji su nepromišljeno ušli na zatvorenu autocestu i kod tunela Ledenik zapeli u snijegu, zbog čega su vatrogasci i pripadnici HGSS-a morali organizirati osmosatnu akciju njihova izvlačenja, mogu biti kažnjeni sa samo 60 eura, piše Jutarnji list.

Usporedbe radi, ako se na asfaltiranu prometnicu uključujete vozilom sa zemljane ceste, prethodno morate ukloniti blato s kotača. U suprotnom ćete platiti kaznu od 130 eura. Zakonodavac, dakle, smatra da je više nego dvostruko teži prekršaj vožnja s blatnim gumama, nego ignoriranje zabrane vožnje zatvorenom prometnicom.