Fotografija: Puna dvorana daruvarskog kina/Foto: PUO Daruvar
Galerija
Puna dvorana daruvarskog kina/Foto: PUO Daruvar

Predstava "Pale sam na svijetu" napunila dvoranu daruvarskog kina: "Činite dobro svojoj djeci"

Sada je već jasno da je projekt Kazališne matineje subotom u Daruvaru bio pun pogodak jer je i druga po redu predstava bila odlično posjećena



Predstava za djecu "Pale sam na svijetu" u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka napunila je dvoranu daruvarskog kina gotovo do posljednjeg mjesta.

Izuzetno velika posjećenost i puna dvorana kina dokaz su da je projekt Kazališna matineja subotom u Daruvaru, koju je osmislio umjetnički direktor MASKE i voditelj Malog Amaterskog kazališta Daruvar, nastavnik Vladan Ivković - bio pun pogodak.

Kvalitetno provedeno vrijeme

- Neizreciva je sreća vidjeti veliki broj dječaka i djevojčica sa svojim roditeljima u zajedničkom izlasku na kazališnu predstavu. To je, između ostaloga, jedan od ciljeva ovoga projekta. Neprocjenjivo je vrijedno provesti neko vrijeme sa svojom djecom na kazališnoj predstavi, neprocjenjivo i za djecu i za roditelje. To su trenutci koje će, siguran sam, dugo pamtiti i djeca i njihovi roditelji. Radi se o kvalitetno provedenom zajedničkom vremenu, a nakon gledanja predstave, otvara se mogućnost razgovora i komentiranja onoga što su zajedno vidjeli. A to je, čini mi se, ono što danas nedostaje – razgovor sa svojim najbližima - rekao nam je nakon predstave Vladan Ivković koji je izuzetno zadovoljan kako roditelji i djeca u Daruvaru reagiraju na ovu ideju.

Kulturno odrastanje grada

Jasno mu je da ovakvih sadržaja nedostaje i drago mu, kaže, da ova njegova zamisao naišla na plodno tlo.

Priču o dječaku koji je ostao sam na svijetuFoto: PUO Daruvar
Priču o dječaku koji je ostao sam na svijetuFoto: PUO Daruvar

- Želim istaknuti da je, usprkos ružnom vremenu, dvorana bila puna i zato želim zahvaliti svim roditeljima, bakama djedovima, svima onima koji dovode djecu na naše predstave. Veliko hvala! Čine veliku stvar za svoju djecu jer smatram da je odlazak na kulturna događanja, kazališne predstave od najranijih dana, važan dio u odrastanju svakog bića. Naposljetku, važno je i za kulturno odrastanje jednoga grada. Zato sam jako ponosan na svoje sugrađane koji na ovaj način grad čine gradom - istaknuo je Vladan Ivković i dodao kako je zanimljivo to što je toliko djece došlo na predstavu "Pale sam na svijetu" iako je na repertoaru trebala biti predstava "Vrijeme za bajku". 

Vladan Ivković (u sredini) s glumcima Mirnom Ostrošić i Igorom Baksom nakon prve predstave
Vladan Ivković (u sredini) s glumcima Mirnom Ostrošić i Igorom Baksom nakon prve predstave "Pahuljasta" koja je također bila sjajno posjećena/Foto: Mali teatar

Naime, u zadnji tren im je javljeno da se glumica u predstavi "Vrijeme za bajku" razboljela i da ta predstava ne može doći u Daruvar.

Pozitivni komentari

- Uspjeli smo dogovoriti predstavu "Pale sam na svijetu" istoga kazališta te smo tako izbjegli odgađanje predstave. Predstavu koju smo baš željeli, "Vrijeme za bajku", dovest ćemo u nekom od budućih termina Matineje. Sve to ne bi tako dobro klapalo da nije stručne i nesebične pomoći Zlatka Jande i Ivora Ježabeka, dvjema dobrim dušama Pučkoga otvorenoga učilišta i kinodvorane. Raduje i to da sam nakon predstave čuo veliki broj izuzetno pozitivnih komentara odraslih na cijelu ideju i želju da se predstave igraju i češće. To je nešto o čemu ćemo razmisliti za sljedeću sezonu - zaključio je Vladan Ivković i napomenuo da do tada stoji poziv za novo druženje, za novu predstavu.

Sljedeća predstava, "Kraljevna na zrnu graška", stiže u Daruvar 25. ožujka. Riječ je o jednog vrlo razigranoj, lijepoj i poznatoj predstavi o neobičnoj kraljevni u sjajnoj izvedbi glumaca Male scene iz Zagreba. Vidimo se 25. ožujka u daruvarskom kinu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!