Fotografija: Zoran Malkoč/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX
Galerija
Zoran Malkoč/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX

AUDIO KNJIGA "Kad čujem Daruvar"/Zoran Malkoč: Jebote Daruvar

Malkočeve kratke priče uvrštene su u više hrvatskih i inozemnih antologija, a našle su se i u društvu s imenima kao što su Franz Kafka, James Joyce, Virginia Woolf. Ovo je njegova priča o Daruvaru...ZORAN MALKOČ: JEBOTE DARUVAR

Ako vaš preglednik ne podržava audio - preuzmite ga ovdje.

Tekst čitala: Lidija Premec

Snimio i obradio: Saša Selihar

 

O AUTORU:

Zoran Malkoč (Nova Gradiška, 1967.) objavio je romane "Kao kad progutaš brdo balona" (2004.) i "Roki Raketa" (2014.) te zbirke kratkih priča "Groblje manjih careva" (2010.) i "Umro Supermen" (2018).

Roman "Kao kad progutaš brdo balona" ušao je kao rukopis u finale nagrade za najbolji neobjavljeni roman izdavačke kuće V. B.Z. 2002. godine, a "Roki Raketa" dobitnik je tportalove nagrade za najbolji hrvatski roman 2015. godine. "Groblje manjih careva" i "Umro Supermen" našli su se u užim izborima svih značajnih nacionalnih nagrada. "Groblje manjih careva" dosad je prevedeno na španjolski i katalonski (2016), gdje je dočekano s hvalospjevima kritike.

U tri navrata bio je dobitnik nagrade Ranko Marinković za kratku priču, a kratke priče uvrštene su mu u više antologija, hrvatskih i stranih, uključujući islandsku antologiju europske kratke priče u zadnjih 100 godina, u kojoj se našao u društvu s imenima kao što su Franz Kafka, James Joyce, Virginia Woolf i Vladimir Nabokov. 

Doznajte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!

Naslovnica zbornika
Naslovnica zbornika "Kad čujem Daruvar"/Izvor: Jesenski i Turk