Fotografija:
Galerija
"Mimohod pobjednika" prijašnjih godina/Foto: Pakrački list

Obljetnica početka Domovinskog rata u Pakracu: "Sutra se pale 32 baklje pobjede"

Središnje događanje će biti 1. ožujka kada će sudionici obilježavanja u „Mimohodu pobjednika“ proći ulicama Pakraca sve do gradskog trga gdje će na Spomen obilježju odati počast poginulim braniteljimaDječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio, iz duše te ljubim“ koji je održan protekle subote u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu, a na kojem je prvu nagradu osvojila Marta Deur iz Zagreba, započelo je obilježavanje 32. godišnjice početka Domovinskog rata.

Kako smo pisali OVDJE, Na festivalu je nastupilo 15 djevojčica i dječaka, osnovnoškolaca iz Zagreba, Karlovca, Valpova, Kutine, Novske, Daruvara te Pakraca i Lipika.

„32 baklje pobjede“

Obilježavanje se nastavlja sutra, u utorak 28. veljače u 20 sati kada će na prostoru ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu biti zapaljene „32 baklje pobjede“ kao simbol 32 godine od početka Domovinskog rata.

Anamarija Blažević, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić i general Željko Sačić/Foto: Nikica Puhalo
Anamarija Blažević, saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić i general Željko Sačić/Foto: Nikica Puhalo

Središnje obilježavanje će biti upriličeno u srijedu, 1. ožujka kada će najprije u župnoj crkvi UBDM s početkom u 10 sati biti služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon sv. mise će sudionici obilježavanja u „Mimohodu pobjednika“ proći ulicama Pakraca sve do središnjeg gradskog Trga bana Josipa Jelačića gdje će na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima biti organizirano odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Postrojavanje sudionika

-Potom će se sudionici uputiti prema Gradskoj tržnici gdje će od 11:50 sati biti održano postrojavanje sudionika, te prigodni program uz čitanje povjestice i obraćanje uzvanika.

Foto: Nikica Puhalo
Foto: Nikica Puhalo

Ovogodišnje obilježavanje organizira Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Grad Pakrac, a obilježavanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, kažu iz Grada Pakraca.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!