Fotografija: PU bjelovarsko-bilogorska i ovog vikenda provodi akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)
PU bjelovarsko-bilogorska i ovog vikenda provodi akciju pojačanog nadzora vozača/Foto: Ivan Mijic/CROPIX (ilustracija)

I ovog vikenda policija kontrolira promet. Naglasak na brzini, alkoholu, pojasu i mobitelima

Molimo sve sudionike da poštujući prometne propise, vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, kažu iz policijeU cilju povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija će kontinuirano, a posebice u dane vikenda, poduzimati pojačane aktivnosti, usmjerene prioritetno na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, odnosno najčešćih uzročnika prometnih nesreća, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Akcija u cijeloj zemlji

- U tom pogledu obavještavamo sve sudionike u prometu da će se tijekom predstojećeg vikenda, od petka 04. do nedjelje 06. ožujka, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ali i cijele Republike Hrvatske, poduzimati pojačane aktivnosti u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Posebice će se pojačano nadzirati i sankcionirati nepridržavanje ograničenja brzine, vožnja pod utjecajem alkohola i droga, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilima te drugi prekršaji koji ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Također, ovom prilikom mole sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.