Fotografija: Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar/Foto: MojPortal.hr
Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar/Foto: MojPortal.hr

I OŠ Vladimira Nazora Daruvar na online nastavi: "Drastično je porastao broj zaražene djece"

Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, očekuje se da se učenici 31. siječnja vrate u školske klupe, kaže ravnateljica škole Kornelija ČastekI Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar od sutra, 20. siječnja, prelazi na nastavu na daljinu zbog velikog broja zaraženih učenika. Ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, očekuje se da se učenici u ponedjeljak, 31. siječnja, ponovo vrate u školske klupe.

Riječ je o učenicima matične škole u Gajevoj ulici i područnim školama u Frankopanskoj ulici u Daruvaru, Doljanima, Gornjem Daruvaru, Ivanovom Polju i Batinjanima.

Desetkovani razredi

 -  S obzirom na to da smo mi velika škola, nemamo nekakav problem vezan uz učitelje jer ih svega par zaraženih, no drastično nam je porastao broj učenika koji su pozitivni na koronavirus. Isto tako, slijedom uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, s obzirom na broj zaraženih učenika, određeni broj učenika moramo staviti u samoizolaciju tako da su nam razredi desetkovani. Trenutno nam je šest razreda u samoizolaciji i to cijeli razredi, a po ostalim razredima je ostalo po 7-8 učenika - rekla nam je ravnateljica Kornelija Častek dodajući kako je danas kontaktirala liječnicu Školske medicine Antinu Dedić, koja je inače zadužena za učenike te škole, i pitala je za mišljenje i preporuku. Liječnica joj je, kaže, rekla da bi bilo najbolje da svi idu na online nastavu.

Previše djece

- Povratkom u našu školu u Gajevoj ulici, nismo više imali nastavu u dvije smjene i sve smo učenike vratili u jednu smjenu. Što znači da je automatski u školi odjednom bilo više učenika. Iako smo se stvarno svi pazili i nosili maske, mislim da niti jedna mjera tu ne bi pomogla jer je previše djece na jednom mjestu - kazala nam je Kornelija Častek.

Nastava na daljinu će se održavati u realnom vremenu, za više razrede putem Teams-a, a razredna nastava putem uobičajenih komunikacijskih kanala.