Fotografija: Učenici Češke osnovne škole imaju online nastavu do idućeg petka/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX
Učenici Češke osnovne škole imaju online nastavu do idućeg petka/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX

Zbog velikog broja zaraženih, svi učenici Češke osnovne škole u Daruvaru prešli na online nastavu

Ravnateljica Češke osnovne škole J. A. Komenski, Marija Valek, nije htjela govoriti o broju zaraženih jer još uvijek čekaju službene potvrdeZbog velikog broja učenika koji su pozitivni na koronu u Češkoj osnovnoj školi J. A. Komenskog, nastava će se od srijede 19. siječnja do petka, 28. siječnja, odvijati online.

U područnim školama u Ljudevit Selu i Donjim Sređanima nastava će se i dalje odvijati uživo. 

Zaraženo i troje učitelja

Ravnateljica Češke osnovne škole J. A. Komenski, Marija Valek, nije htjela govoriti o broju zaraženih jer još uvijek čekaju službene potvrde.

- To su bili kućni testovi, a jedan dio učenika ima službenu potvrdu da su pozitivni na koronavirus. Budući da smo u ponedjeljak već imali šest razreda na online nastavi, a u utorak smo još jedan razred prebacili na nastavu na daljinu, nakon dojava roditelja i učitelja o novim pozitivnim učenicima, jučer poslijepodne donijeli smo odluku o nastavi online do slijedećeg petka. Odnosno, preciznije rečeno, dok se ne stvore povoljni uvjeti za siguran povratak učenika na nastavu u školu. Tako da za sada imamo online sve razrede u matičnoj školi u Daruvaru, a područne škole imaju nastavu uživo - rekla nam je ravnateljica Marija Valek.

Što se pak tiče zaraženog nastavničkog osoblja, ravnateljica nam je rekla da je za sada troje učitelja u izolaciji. Oni imaju pozitivne nalaze, a ostali normalno održavaju online nastavu sa svojim učenicima.