Fotografija: Ovo je prvi put da su na neki sajam zajedno otputovale županijska i bjelovarska TZ/Foto: BBŽ
Galerija
Ovo je prvi put da su na neki sajam zajedno otputovale županijska i bjelovarska TZ/Foto: BBŽ

Na "Jesen u Lici" iz BBŽ otišlo 14 izlagača! Prvi put zajedno županijska i bjelovarska TZ

"Bilo mi je drago kada me kolega Marcel Medak pitao da mu pomognem oko izlagača s našeg područja kako bismo zajedno nastupili na ličkom sajmu. Moram priznati da je to nešto novo", kazala je Ana Kelek
BJELOVAR – Dobra promocija danas je ključ da svaki dobar proizvod ili usluga dođu do svojeg kupca. Iako je teže nego ikada plasirati proizvode i usluge, kvaliteta uvijek dobro prolazi i sve je više tražena. Znaju to jako dobro u TZ Bjelovarsko – bilogorske županije i TZ Bilogora Bjelovar jer su zasukali rukave te zajedno otputovali čak u Liku. Osim direktora turističkih zajednica, Marcela Medaka i Ane Kelek, na službeno putovanje išli su predstavnici Grada Bjelovara i BBŽ, dogradonačelnik Igor Brajdić, odnosno župan Marko Marušić kao i turistički aduti, odnosno izlagači lijepe nam Bjelovarsko – bilogorske županije.

Zajednički nastup

Svi zajedno prisustvovali su otvorenju tradicionalne izložbeno-sajamske manifestacije Jesen u Lici koja se od 1. do 3. listopada održavala u Gospiću.

<p>BBŽ se u Lici predstavila u najboljem mogućem svjetlu/Foto: BBŽ</p>

BBŽ se u Lici predstavila u najboljem mogućem svjetlu/Foto: BBŽ

Manifestacija je međunarodnog karaktera, a izlagači, odnosno mala poljoprivredna gospodarstva i mali poduzetnici, predstavljali su autohtone poljoprivredne, prehrambene i ukrasne proizvode.

Na ovogodišnjoj 23. Jeseni u Lici Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavljalo je osam izlagača s područja djelovanja TZ Bilogora Bjelovar, te po dva izlagača s područja Daruvara i Garešnice.

Zastupljena cijela županija

U sklopu manifestacije organizirane su i izložbe etnografskih zbirki, nastupi kulturno-umjetničkih društava, ocjenjivanja meda, sira i rakije, revija konjskih zaprega kao i izložbe ličke pramenke, autohtone pasmine goveda-buša i konja hrvatski hladnokrvnjak.

<p>Na sajmu Jesen u Lici predstavila se i Romska kuća/Foto: BBŽ</p>

Na sajmu Jesen u Lici predstavila se i Romska kuća/Foto: BBŽ

Kako je bilo te je li sudjelovanje polučilo rezultate upitali smo direktora TZ BBŽ Marcela Medaka.

-S obzirom na to da je informacija o sajmu došla dosta kasno, uspjeli smo informirati velik broj izlagača među kojima je bila i naša županijska TZ, zajedno sa svim lokalnim turističkim zajednicama. Imali smo svoje promo materijale koje smo dijelili posjetiteljima, a sajam je bio veoma dobro posjećen – kazao nam je Marcel Medak pojasnivši kako je riječ o specijaliziranom sajmu autohtonih lokalnih proizvoda.

<p>Marcel Medak, direktor TZ BBŽ/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX</p>

Marcel Medak, direktor TZ BBŽ/ Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Prvenstveno hrane i pića, suhomesnati proizvodi, sokovi, vina, đemovi, zimnice, suveniri, nakit, ljekovito bilje i slično.

Sklopljeni poslovi

-Na sajmu je sudjelovalo sedam županija, a svaka od nas je prezentirala ono najbolje što ima kao i turističku ponudu. Naši izlagači su veoma zadovoljni, županija im je izašla u susret u vidu sufinanciranja samih štandova, a dogovoreni su i vrlo povoljni uvjeti smještaja za sve izlagače. Pokrili smo im dio troškova, a ono što je najbitnije oni su se nametnuli na tržištu. Neki od njih, koliko sam čuo, već su dogovorili daljnju suradnju. Konkretno, jedan naš OPG dogovorio je da njegovi domaći proizvodi budu dio ponude u turističkim objektima s područja Ličko – senjske županije – odao nam je Medak naglasivši kako je to i bit sajmovanja.

<p>Izlagača je bilo i cijele BBŽ, a među njima i OPG Jareš/Foto: BBŽ</p>

Izlagača je bilo i cijele BBŽ, a među njima i OPG Jareš/Foto: BBŽ

Gostovanjem u Lici zadovoljna je i Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora Bjelovar koja je prvenstveno radosna i zbog suradnje županijske i gradske turističke zajednice što je, kako kaže, nešto sasvim novo.

-Bilo mi je vrlo drago kada me kolega Marcel Medak nazvao i pitao da mu pomognem oko izlagača s našeg područja kako bismo zajedno nastupili na sajmu Jesen u Lici. Moram priznati da je to nešto novo i baš se veselim toj suradnji i budućim planovima koje ćemo zajedno realizirati – kazala nam je Ana Kelek dodavši kako su se vrlo organizirali i pronašli izlagače kojih je naposljetku za Liku otišlo osam.

Pomoć TZ izlagačima

-Za prvi put i ovako iznenada, zadovoljni smo brojem koji bi bio i veći da nam neki izlagači već unaprijed nisu imali dogovoreno sudjelovanje na drugim manifestacijama. Naša TZ će uvijek rado pomoći svojim izlagačima koji nas predstavljaju – poručila je Kelek koja je zadovoljna što su u Lici već neki poslovi i dogovoreni, a osim toga, pozvali su nove prijatelje iz Like da ih posjete u BBŽ.

<p>Ana Kelek direktorica je TZ Bilogora Bjelovar/Foto: Martina Čapo</p>

Ana Kelek direktorica je TZ Bilogora Bjelovar/Foto: Martina Čapo

-Razgovarala sam s izlagačima koji kažu kako im više od možda same prodaje na licu mjesta, znače upravo sklopljeni poslovi i dogovorena buduća suradnja. Naši proizvodi neće se, dakle, prodavati samo lokalno već će ići i izvan naše županije – zaključila je Kelek koja se potrudila olakšati izlagačima ne male troškove putovanja i smještaja pa je svakom od njih bilo plaćeno noćenje za jednu osobu.