Fotografija: Foto: Deni Marčinković, Martina Čapo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Deni Marčinković, Martina Čapo/MojPortal.hr

Hrebak: "Na Terezijani će biti dvije pozornice, najuzbudljivije će biti u parku i na korzu"

Ekipa koja organizira manifestaciju je odlična i radi vrhunski posao, a posebno me veseli što su to sve redom Bjelovarčani, kaže bjelovarski gradonačelnik- Iako je prošlogodišnje izdanje manifestacije bilo fenomenalno, vjerujem da ćemo ovogodišnju Terezijanu podignuti na nivo više. Najviše me u cijeloj priči muči završetak korza, za koji se nadam da ćemo ga stići riješiti, ali i kiša. No, doista vjerujem da će sve biti savršeno, uvodne su riječi bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka na današnjoj konferenciji za medije povodom nadolazeće najveće gradske manifestacije.

Bjelovarska priča

Kako kaže, ekipa koja organizira Terezijanu je odlična i radi vrhunski posao, a ono što ga posebno veseli je činjenica da su to sve redom Bjelovarčani.

- Pripremljen je sjajan sadržaj, a počeli smo se reklamirati i po pitanju koncerata, dodao je Hrebak.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Detalje o programu otkrila je Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu.

- Glavnina aktivnosti održat će se u središnjem parku i gradskom korzu, a imat ćemo i dvije pozornice. Otvorenje će se održati u četvrtak u atriju Gradskog muzeja, a potom slijede koncerti Big benda Bjelovar sa solistima Vandom Winter, Renatom Sabljak i Damirom Kedžom. Nakon njih na pozornicu će izaći Miroslav Škoro, a u četvrtak, petak i subotu svirat će Dixieland bend, kojeg čine bjelovarski glazbenici, naglasila je Ivana Hrpalo.

Dodala je i to da je cijeli glazbeni dio manifestacije rađen po ključu za svakog po nešto.

Novo ruho carke povorke 

- Petak je rock dan, a nastupaju Let 3, Picksiebneri i tribute band EKV-a. Subota je rezervirana za Silente, Severinu i tribute bend Dino Dvornik. U nedjelju je na rasporedu koncert simfonijskog orkestra bjelovarske i virovitičke glazbene škole te klape Intrade, kazala je Hrpalo.

Pored toga nastupit će i brojni drugi "manji izvođači", a glazbeni program trajat će od 15 sati pa sve do tri sata iza ponoći. Tu su i brojni drugi ulični izvođači, ali i poseban program za najmlađe. 

Za organizaciju Terezijane zaduženi su mahom Bjelovarčani/ Foto: Grad Bjelovar
Za organizaciju Terezijane zaduženi su mahom Bjelovarčani/ Foto: Grad Bjelovar

Nadalje, i ove godine održat će se carska povorka, koja će prema riječima ravnateljice CUK-a biti drukčija u odnosno na ranije godine, a novitet je i carski vojni bal, za čiju je režiju zadužen Ivan Ožegović, a na kojem se očekuje oko 500 sudionika.

Veliki naglasak stavljen je na glazbeni dio za kojeg su zadužene domaće snage. Kao što smo već rekli, Terezijanu će otvoriti Big bend Bjelovar.

Dva spektakla bjelovarskih glazbenika

- Nastupit ćemo u jako proširenom sastavu, tako da će na pozornici biti više od 70 ljudi. Većinu glazbenika čine Bjelovarčani, a imat ćemo goste iz Slovenije, Srbije, Austrije i Turske, koji će svirati hitove Abbe, stoga posjetitelje očekuje veliki spektakl, poručila je Sara Oškera.

Foto: Martina Čapo
Foto: Martina Čapo

Još više izvođača očekuje se na završnom koncert kojeg će održati simfonijski orkestar bjelovarske i virovitičke glazbene škole.

- Lani smo svirali filmsku glazbu, a ove godine na repertoaru je rock glazba. Nadalje, povećali smo broj glazbenika te će nas sada na pozornici biti preko 150 i slobodno mogu reći da spremamo pravu glazbena poslastica, zaključio je Ivan Oškera.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!