Fotografija: Organizatori su više nego zadovoljni ovogodišnjom Terezijanom/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Organizatori su više nego zadovoljni ovogodišnjom Terezijanom/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak: U pet dana Terezijanu posjetilo 100.000 ljudi, ali mjesta za napredak još ima

Smatramo da smo na pravom putu, da imamo dobar koncept, a narednih godina uložit ćemo dodatna sredstva. Ove godine uloženo je oko 900 tisuća, a iduće godine povećat ćemo za još 200 tisuća kuna, kaže Hrebak- 26. Terezijana bila je najbolja u povijesti. U pet dana manifestaciju je posjetilo oko 100 tisuća ljudi, najvažnije su poruke bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka dan nakon završetka najzabavnije carske priče središnje Hrvatske, kako od milja zovu Terezijanu. 

Prema njegovim riječima, posjećenošću su bili iznenađeni i sami izvođači, poput Petra Graše koji je svojim nastupom i zatvorio manifestaciju.

Gosti iz brojnih gradova

- Prolazeći gradom javljali su mi se ljudi iz Daruvara, Garešnice, Đurđevca i brojnih drugih gradova, što do sada nije bio slučaj. Lani smo imali oko 50 tisuća posjetitelja, sada smo to poduplali, prvenstveno zbog dužeg trajanja same manifestacije, naglasio je Hrebak.

Dodao je i to da je po prvi puta u povijesti Terezijanu posjetio i neki politički dužnosnik, izuzev onih lokalnih.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Došao nam je i predsjednik države, a pokrovitelj je bilo i Ministarstvo turizma i sporta. Obišao sam gotovo sve ugostitelje i svi su bili zadovoljni i iznenađeni brojkama. Smatramo da smo na pravom putu, da imamo dobar koncept, a narednih godina uložit ćemo dodatna sredstva. Konkretno, ove godine ukupno je Terezijana koštala oko 900 tisuća kuna, a iduće godine planiramo taj iznos povećati za još 200 tisuća kuna, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik te čestitao direktorici TZ Bilogora-Bjelovar Ani Kelek kazavši da je itekako opravdala očekivanja te da ima punu podršku Grada.

Zadovoljstvo učinjenim nije krila ni sama direktorica Ana Kelek.

Mjesta za napredak uvijek ima

- Dobili smo pohvale i od predsjednika i od resornog ministarstva, koji su prvi put obratili pozornost na ovaj dio kontinentalne Hrvatske. Stižu mi mailovi i samih glazbenika, koji se zahvaljuju na sjajnoj atmosferi, pripremi i organizaciji. Naš konačni cilj je da postanemo prepoznatljiva destinacija kontinentalnog turizma te smatram da smo na dobrom putu. Mjesta za nadogradnju još uvijek ima te ćemo probati biti još bolji i uspješniji. Za posjetitelje je sve to glatko prošlo, mi iza kulisa vidimo gdje ima za napredak, poručila je Kelek te se zahvalila gradonačelniku na financijskoj potpori te njegov zamjeniku Igoru Brajdiću na operativnom dijelu.

Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković
Ana Kelek/ Foto: Deni Marčinković

U svom obraćanju Kelek je kazala i to da očekuje da će manifestaciju već iduće godine prepoznati i financijskim sredstvima potpomoći nadležne ustanove.

- Očekujem Ministarstvo kulture da se uključi u realizaciju Babutočke vojne, a cijelu manifestaciju prijavili smo i na natječaj Hrvatske turističke zajednice te i od njih očekujemo dio sredstava, dodala je Kelek.

100 tisuća posjetitelja

Scenski prikaz Babutočka vojna, smatra Hrebak, treba se dignuti na još veću razinu. Prije svega, kaže, potrebno je omogućiti veće gledalište, ali i poraditi na kostimima i rekvizitima. Hrebak se osvrnuo i na broj posjetitelja, kazavši da očekuje brojne kritike.

- Do tih 100 tisuća smo vrlo jednostavno došli. Svi smještajni kapaciteti su popunjeni posljednjih tjedan dana. Nadalje, zbrajali smo publiku na koncertima. Već prvog dana nastup bjelovarskog simfonijskog orkestra pratilo je 5-6 tisuća ljudi, a one najjače posjetilo je od 10 do 12 tisuća ljudi. Također, moramo dodati i posjetitelje svih ugostiteljskih objekata, ali i drugih sadržaja koji se nudio, zaključio je Hrebak.