Fotografija: Ivan Hrpalo i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Hrpalo i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Let 3, Severina, Miroslav Škoro, Silente, klapa Intrade tek su neki od izvođača na Terezijani

CUK je ovogodišnji organizator jer ima više zaposlenih od TZ Bilogora-Bjelovar, a došlo je i do komunikacijskih problema između TZ i Grada, još od Adventa koji nije bio dobar, kaže Hrebak



Let 3, Severina, Miroslav Škoro, klapa Intrade, Silente, najveća su, ali ne i jedina glazbena imena koja će Bjelovarčane i njihove goste zabavljati na ovogodišnjoj Terezijani, čulo se na današnjoj konferenciji za medije. Najveća gradska manifestacija održat će se od 15. do 18. lipnja, a koncertom na velikoj pozornici kod Gradske uprave otvorit će je Big Bend Bjelovar pojačan Vandom Vinter, Renatom Sabljak i Damirom Kedžom.

Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, ovogodišnji organizator Terezijane je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu, a glavni pokrovitelj je Grad Bjelovar.

U svom uvodnom obraćanju Hrebak se zapravo osvrnuo na događanja koja su se posljednjih dana pojavila u javnosti. Podsjetimo, nekoliko gradskih udruga i kluba izvijestilo je da njihova događanja, poput, Terezijanera XCM, Bobotučke vojne, Nogogura – ciklofura, Moto alke neće biti na programu ovogodišnje manifestacije. Hrebakov zamjenik Igor Brajdić lopticu je po tom pitanju prebacio na CUK, a svoje viđenje dali su i direktorica TZ Bilogora-Bjelovar Ana Kelek te ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo, o čemu više pročitajte OVDJE.

Problem na relaciji TZ Bilogora-Bjelovar - Gradska uprava

- Ove godine donio sam odluku da organizator bude CUK, jer smatram da je Terezijana prošle godine doživjela svoj maksimum, odnosno do dobrog i uspješnog nivoa, koji moramo dodatno podignuti. Naime, nema tog pojedinca koji je veći od Terezijane, uključujući i mene. Svjestan sam da je ta odluka možda nekoga povrijedila, ali nekada treba donijeti i teške odluke. CUK je gradska ustanova s puno većim brojem zaposlenih u odnosu na Turističku zajednicu, a pored toga došlo je i do određenih komunikacijskih barijera između TZ Bilogora-Bjelovar i Gradske uprave, što je stara priča koja se vuče još od organizacije Adventa, koji nije bio dobar, poručio je Hrebak te dodao je TZ suorganizator ovogodišnje Terezijane.

Unatoč tome, Hrebak smatra da će unatoč navedenim problemima Terezijana i ove godine biti sjajna manifestacija.

- I ove godine pokrovitelj je Ministarstvo turizma i sporta te radimo na tome da i ministrica dođe na manifestaciju, a svoj dolazak najavio je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji je također pokrovitelj, naglasio je Hrebak.

Bogat program

Što se programa tiče, ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo poručila je da je program gotov te da je i ovogodišnji ključ bio "za svakoga ponešto".

- Nakon koncerta proširenog sastava Big Benda Bjelovar, na kojem će nastupiti oko 70 glazbenika, uslijedit će koncert Miroslava Škore. U petak je tradicionalno rock dan te će nastupiti Picksiebneri, Let 3 i tribute band EKV-a. Subota je "zabavni" dan, kad nastupaju Silente, Severina i tribute bend Dino Dvornik, a u nedjelju nastupa simfonijski orkestar bjelovarske i virovitičke glazbene škole te klapa Intrade, istaknula je Hrpalo.

Od ostalih događanja, dodaje, svaki dan je predviđeno više od 40 različitih aktivnosti.

- Tu su različite kreativne radionice poput kaligrafije, keramike, izrade bjelovarskog suvenira. Tu su i ulični svirači, plesači, a glazbeni program trajat će od 16 do 3 sata ujutro. Središnji događaj je tradicionalna carska povorka, a potom je na redu jedan novitet, carski bal, kojeg režira Ivan Ožegović i u kojem će sudjelovati svi KUD-ovi, ali i glumci. To će zbilja biti pravi mali spektakl, kazala je Hrpalo.

Proračun preko milijun kuna

Dodala je i to da je Grad i ove godine izdvojio 700 tisuća kuna, a računaju i na 200 tisuća kuna od raznih sponzora.

- Računamo i na 100 tisuća kuna od HTZ-a, 25 tisuća kuna od županijske TZ, odnosno proračun je tu negdje kao i prošle godine, rekla je ravnateljica CUK-a.

Na pitanje što je s Terezijanerom XCM, Bobotučkom vojnom, Nogogurom – ciklofurom, Moto alkom i ostalim događanjima koja su navodno otkazana, Hrpalo je kazala da nije još sve gotovo.

- Terezijaner košta 10 tisuća eura, a same pregovore počeli smo kasno i to definitivno neće biti na ovoj Terezijani. Međutim, Nogogur-ciklofur i Moto alka mislim da će se održati, jer sam u kontaktu s voditeljima tih udruga, kazala je Hrepalo.

Situaciju oko Babutočke vojne komentirao je Hrebak.

- Općina Zrinski Topolovac odlučila je zaštiti scenski prikaz. Zašto bismo mi onda razvijali nešto što će netko drugi zaštiti. Uz to, moramo raditi i neke promijene i ne može svake godine biti sve isto, zaključio je Hrebak. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!